- Australian Open 2019 -

"Ash-tralija" se trese od Barti partija

Ešli Barti je na dan kada je igrala svoj najveći meč do sada u karijeri, četvrtfinale u Melburnu, devojka o kojoj se najviše priča u Australiji.

Zoran Kecman
Podeli
Photo by Cameron Spencer/Getty Images
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Reporter B92 u Melburnu Zoran Kecman

Kako i ne bi kada domaćini prvog grend slema sezone, prvi put još od 2009. i Jelene Dokić imaju četvrtfinalistkinju u ženskom singlu.

Bartijeva je u proteklom delu turnira prikazala odlične igre, pobedivši Luksiku Kumkum, zatim Kineskinju Ćijan Vang, Grkinju Mariju Sakari i konačno Mariju Šarapovu.

Kada je bila juniorka, sa svega 15 godina, osvojila je te 2011. godine juniorsku titulu na Vimbldonu. To joj je donelo silan pritisak očekivanja sa kojim nije uspela najbolje da se izbori.

Tri godine je tavorila oko 200. pozicije na svetskoj listi da bi 2014. rešila da uzme odmor od tenisa i posveti se jednom sasvim drugačijem sportu, kriketu!

Igrala je za ekipu Brizbejn hita u Ženskoj Big Beš ligi, a onda je 2016. godine opet uzela reket u ruke. Nema dileme da joj je kriket pomogao da ojača, pre svega ručnu muskulaturu, tako da sada udara po loptici kao iz topa.

"Bilo mi je neophodno da uzmem tih 18 meseci odmora od tenisa. Kada sam se vratila, bilo je kao da sam obnovila sfotver, tenis Ešli Bart, verzija 2.0", našalila se Ešli.

Zanimljivo je da je njeno ime najviše pomenuto na Tviteru kada je reč o teniserkama i to od starta turnira, a na društvenim mrežama od starta godine beleži porast broja pratilaca za celih 19 procenata.

U lokalnim medijima su njeno ime povezali sa imenom zemlje iz koje dolazi, pa smo tako dobili "Ash-tralija". Ovo je velika injekcija za australijski tenis, ali i samu Ešli koja je sada uverena da može da duboko dogura čak i na Grend slem turnirima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.