Nova vest
Atletika 1

30.3.2024.

11:45

SP u krosu: Beograd je ponovo centar svetske atletike

Intoniranjem himne Srbije "Bože pravde", kao i govorom prvog čoveka Svetske atletike Sebastijana Koua, zvanično je otvoreno Svetsko prvenstvo u krosu, koje se održava u Parku prijateljstva u Beogradu.

Izvor: B92.Sport

Ivica Veselinov

"Zadovoljstvo je biti ovde na 45. izdanju Svetskog prvenstva u krosu. Kao predsednik Svetske atletike, čast mi je da pozdravim sve učesnike, zvaničnike i gledaoce na ovom prestižnom događaju. Trčanje u krosu ima posebno mesto unutar atletike, služi kao ključni put za izdržljive atlete, kako juniore tako i seniore, da pokažu svoj talenat i izgrade karijeru. Danas smo privilegovani da svedočimo nekim od najtalentovanijih svetskih atletičara kako se takmiče za slavu ne samo na ovom prvenstvu, već i za poželjna mesta na nadolazećim Olimpijskim igrama u Parizu i drugim prvenstvima tokom godine".

"Iskreno zahvaljujem gradu Beogradu, Srpskoj atletskoj federaciji i političkom rukovodstvu Srbije na njihovoj nepokolebljivoj podršci u organizaciji ovog događaja. Pre samo dve godine doživeli smo neverovatno Svetsko prvenstvo u dvorani ovde, i sada zajedno započinjemo još jedno izuzetno putovanje.

"Posebnu zahvalnost dugujemo Organizacionom odboru i Srpskoj federaciji na njihovoj predanosti i radu u osiguravanju uspeha ovog prvenstva. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez podrške naših dobavljača i partnera u Svetskoj atletici, čiji su doprinosi neprocenjivi. Svim atletičarima želim najbolje sreće na ovom svečanom događaju. Neka vas inspirišu i očaraju svojim izuzetnim nastupima. Hajde da se svi zajedno okupimo da proslavimo duh atletike i svedočimo trijumfu ljudskog napora. Hvala vam, i neka igre počnu", poručio je Sebastijan Kou.

Okupljenima se obratio i Slobodan Branković, predsednik Organizacionog odbora za Svetsko prvenstvo u krosu.

"Čast mi je i zadovoljstvo što stojim ovde pred vama, jer sam ponosan na svoj tim koji je u najkraćem mogućem roku ikada, za samo šest meseci uspeo da organizuje SP u krosu. Posao nije bio lak, ali ova numera koja je prethodila mom govoru, nemoguća misija, odabrana je upravo s razlogom, jer je moj tim uradio baš to. Nemoguće je postalo moguće, ja sam ponosan i zahvalio bih se onima koji su zaslužni za ovaj poduhvat. Pre svih, zahvalio bih se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije, Gradu Beogradu koji nam je dao na raspolaganje sve svoje službe, sponzorima, svim mojim menadžerima i njihovim saradnicima, i naravno volonterima. Takmičarima želim dobre rezultate, a svima ostalima da uživaju u ovom prelepom parku koji je tesan", poručio je Branković.

Svetsko prvenstvo u krosu zvanično je otvorio Ministar sporta, Zoran Gajić, koji je pohvalio organizaciju saveza i podržao “promociju” sporta kao najboljeg i najzdravijeg pristupa za današnju omladinu.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu