Nova vest
Atletika 2

20.4.2024.

16:30

Duplantis: Sve se poklopilo, želeo sam da se dokažem sebi

Šveđanin Armand Duplantis ne zna za granice.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Sjajni skakač s motkom je na mitingu Dijamantske lige u Ksjanmenu u Kini oborio sopstveni svetski rekord za jedan centimetar.

On sada iznori 6,24 metara, prethodni je postavio prošle godine u septembru na mitingu u Judžinu.

"Ovo mi je prvi put da sam u Kini i sjajno je početi sezonu na otvorenom na ovakav način", rekao je Duplantis, među kolegama poznat kao Mondo, koji je takmičenje počeo na visini od 5,62 metara.

Potom je preskočio 5,82, zatim 6,00, da bi na visini rekorda letvicu preskočio iz prvog pokušaja.

"Da bih postigao svetski rekord mora sve da bude na svom mestu. Sve se poklopilo da ostvarim danas takav skok. Definitivno sam posle tog skoka od 6,00 metara osetio da bih mogao da uradim ovako nešto. Na ovaj način sam se iskupio za lošu sezonu u dvorani, iako sam u Glazgovu skočio 6,10. Bila mi je potrebna neka vatra danas, želeo sam da dokažem sebi da mogu da uradim bolje nego što sam tada", rekao je Duplantis. 

Drugi je bio Amerikanac Sem Hendriks sa preskočenih 5,82 metara.

"Duplantis je imao Boga na svojoj strani. Bio sam šampion nekada, Armand je bio vicešampion. Gledao sam ga kako skače još sa 14 godina, i nekako mi je još veće zadovoljstvo da budem drugi, odmah iza svetskog rekordera, jer znam koliko naporno radi, iskoristio je talenata i postao šampion kakvog smo svi želeli da vidimo", rekao je Hendriks. 

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu