Nova vest
Atletika 0

18.4.2024.

20:50

Beogradski maraton ima uvertiru

Beogradski maraton imaće uvertitu, pošto će se ove subote održati Dečiji maraton u 10.30 časova u Zoološkom vrtu, a učestvovaće 150 dece iz beogradskih vrtića.

Izvor: Tanjug

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Beogradski maraton

Organizatori su saopštili da je u pretkvalifikacijama za 28. Dečiji maraton učestvovalo više 15 hiljada predškolaca iz Beograda.

Najbržih 150 predškolaca takmičiće se u 12 kvalifikacionih trka, a pobednici kvalifikacija učestvovaće u finalu.

"Ovo je sigurno najlepša manifestacija koja se održava kod nas. Posebno smo srećni što u poslednjih nekoliko godina trka ima humanitarni karakter. Hvala ljudima iz Beogradskog maratona na odličnoj saradnji, koja će se nastaviti i narednih godina", rekao je direktor Zoološkog vrta Srboljub Aleksić na konferenciji za medije u Beogradu.

Značajna sredstva za pomoć u realizaciji ove manifestacije obezbedio je gradski sekretarijat za sport i omladinu.

"Beograd nema značajniji sportski događaj od Beogradskog maratona. Dečiji maraton, koji mu prethodi, je za nas podjednako bitan kao i maratonska trka. Želim da verujem da će ovogodišnji Dečiji maraton biti najbolje organizovan do sada", istakao je sekretar za sport i omladinu Grada Beograda Nikola Penić.

Gradska sekretarka za obrazovanje i dečiju zaštitu Aleksandra Čamagić izrazila je nadu da će veliki broj roditelja i dece u subotu doći da uživa u Dečijem maratonu.

"Direktor Beogradskog maratona ima tu čast i sreću da ima najlepši najavni događaj u zemlji. Tokom ovih 28 godina oko pola miliona najmlađih Beograđana je učestvovalo u ovoj manifestaciji. Ove godine ih je bilo 15.000 iz svih 17 gradskih opština", navela je Čamagić.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izrazio je veliku zahvalnost Gradu Beogradu i svim partnerima na velikoj pomoći i podršci u svim aktivnostima i događajima koje organizuje Beogradski maraton.

"Rekord ove čuvene staze oko slonare iznosi 35 sekundi. Prošle godine ga je Dušan Slavković izjednačio, nadamo se da će ove godine taj rekord biti oboren. Očekujemo i dobar nastup devojčica, jer podsetiću vas da je pobednik 14. Dečijeg maratona upravo bila devojčica Ana Dejanović iz vrtića 'Zvončić'", rekao je Habuš.

"Kako bismo motivisali svu decu, i ovog puta na Dečijem maratonu nagradićemo Super puža, odnosno najsporijeg takmičara u finalu, a posebno smo ponosni na činjenicu da će i ove godine tri prvoplasirana mališana kao i Super puž biti promoteri 37. Beogradskog maratona, koji se održava 28. aprila. Izuzetno nam je ⁠važno ulaganje u decu, njihova edukacija o značaju očuvanja životne sredine, inkluziji i važnosti fizičke aktivnosti i bavljenja sportom i to su vrednosti kojima ćemo ih učiti i u budućnosti", zaključio je Habuš.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pao Gugl

Gugl je pogođen prekidom rada, na svetskom nivou, i to utiče na hiljade korisnika.

B92

17:38

7 h

Novo Sport Video Menu