Nova vest
Atletika

Utorak, 14.11.2023.

16:20

Rekordnih 4.000 trkača na Beogradskom polumaratonu

Ovogodišnja trkačka sezona u Srbiji biće završena 26. novembra održavanjem Beogradskog polumaratona na kome se očekuje učešće rekordnih 4.000 trkača.

Izvor: B92

Autor:B92

Rekordnih 4.000 trkača na Beogradskom polumaratonu
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Kako su saopštili organizatori, osim trke na 21 kilometar koja startuje u 10 časova kod crkve Svetog Marka, biće upriličena i trka na 10 kilometara, kao i Sava porodična trka na 2,3 kilometra koja će imati humanitarni karakter.

Trasa četvrtog Beogradskog polumaratona je nepromenjena, trčaće se centralnim beogradskim ulicama od Crkve Svetog Marka, preko Dorćola, Kalemegdana i Brankovog mosta, a organizatori su Beogradski maraton i Srpski atletski savez.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš rekao je da je lista prijavljenih učesnika već zaključena i da će biti oboren rekord po broju trkača.

"Velika je stvar što smo ispunili projekciju o rastu učesnika. Ponosni smo jer smo probudili nove trkače. Očekujemo lepu zabavu, ali i brzu elitnu trku jer je naš proslavljeni atletičar Elzan Babić najavio obaranje državnog rekorda starog 25 godina. Četvrti Beogradski polumaraton, na kojem će učestvovati rekordnih 4.000 trkača, biće pečat na ovogodišnju uspešnu sezonu Beogradskog maratona", naveo je Habuš.

Sportski direktor Srpskog atletskog saveza Mihail Dudaš rekao je da ta organizacija ima ozbiljno partnerstvo i iste ciljeve sa Beogradskim maratonom - da se što više ljudi bavi sportom i da se pozitivno utiče na zdravlje nacije.

Na inicijativu Fondacije "Heroji Beogradskog maratona", Sava porodična trka imaće humanitarni karakter. Svi koji to žele biće u prilici da pomognu osobe sa smetnjama u razvoju i humanitarnu organizaciju Dečje srce i da donacijom od najmanje 1.000 dinara na poklon dobiju majicu, navodi se u saopštenju.

Kutije za donaciju biće postavljene u tržnom centru Galerija, u prijavnom centru Beogradskog maratona 23, 24. i 25. novembra, a biće postavljene i u predstartnoj zoni Sava porodične trke na dan održavanja 26. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu