Nova vest
Atletika

Subota, 06.08.2022.

00:16

Kolumbijska bronza za Srbiju – ponoćni specijalitet Angeline Topić

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za juniore u kolumbijskom Kaliju.

Izvor:

Autor:

Kolumbijska bronza za Srbiju – ponoćni specijalitet Angeline Topić
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Srpska atletičarka je učešće u disciplini skok uvis završila na visini 1.93 metara, što je bilo dovoljno za treće mesto.

Topić je odlučila da ne skače na prvu visinu od 1,70 metara koju je njena sunarodnica Zorana Rokavec preskočila, baš kao i sledeću (1.75), ali je tri puta rušila letvicu na visini od 1.80 metara i morala tu da okonča takmičenje.

Čast Srbije je u nastavku branila Angelina koja je iz prve preskočila sve visine, njih pet, do 1.93 metara kada je prvi put rušila. Sve to vreme su je pratile Vrit Verman iz Holandije i Karmen Brus iz Estonije koje su ovaj kiks iskoristile i izbile ispred naše predstavnice.

Pokušale su sve tri da preskoče prepreku postavljenu na 1.95 metara, ali nijednom nisu uspevale. Topić se vratila na letvicu na 1.93 metara i izjednačila se sa preostale dve učesnice samo da bi Brus već u narednom skoku uspela da preskoči 1.95 metara i osvoji zlatnu medalju.

Srebro je pripalo Verman, iako je visina skoka identična kao i kod Topić, na konto toga što je iz prve preskočila visinu od 1.93 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve