Kolašinac novi evropski šampion!

Srpski atletičar Asmir Kolašinac osvojio je zlato u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu.

JTIzvor: B92 Evropa, Švedska
Podeli

Kolašinac je tako postigao najveći uspeh srpske atletike u dvorani, i to rezultatom od 20,62 metara, koji je ostvario u četvrtoj seriji.

Drugo mesto, zahvaljujući hicu od 20,34 metara, zauzeo je Hamza Alić iz Bosne i Hercegovine, dok je treći bio Čeh Ladislav Prašil sa 20,29.

Posle prestupa u prvoj seriji, Kolašinac je već u drugoj imao hitac od 20,60 metara, koji mu je garantovao zlato. U trećem pokušaju bacio je 20,21, u četvrtom baš onaj kojim je na kraju trijumfovao, da bi u petoj i šestoj seriji imao hice od 20,51 metra, odnosno 20,49.

Kolašinac je bio sjajan od početka takmičenja, pošto je još u kvalifikacijama imao najbolji rezultat, koji mu je obezbedio lak prolazak u finale. U borbi za medalje nijednog trenutka nije postojala dilema da li će poneti zlato na kraju, pošto nijedan od rivala nije uspeo da mu pripreti.

Alić je najboljim rezultatom karijere došao do srebra, dok je Prašil u borbi za bronzu nadmašio Nemca Ralfa Bartelsa i Marka Fortesa iz Portugala. Iza njih sledili su Rus Aleksandr Bulanov, Marko Šmit iz Nemačke i domaći atletičar Niklas Arhenius.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.