Izvor: Avaz.ba

Dejli mejl izdvojio je pet mediteranskih ostrva za koja kažu da su top destinacije za leto 2024, nazivajući ih "skrivenim draguljima“.

"Ova ostrva se mogu pohvaliti tirkiznim morem, drevnim ruševinama, magičnim uvalama i ukusnom hranom", navodi se u članku.

Na listi se našlo i jedno hrvatsko ostrvo, koje su stranci već visoko hvalili. Reč je o Hvaru.

Utočište slavnih 

"Najsunčanije ostrvo na Mediteranu sigurno će vam ulepšati odmor. Verovatno ćete ga posetiti bez obzira na vremenske prilike. Putopisac  Jo Knowsley opisao ga je kao "hrvatski dragulj koji nudi najčistije more". Navodi se i da je Hvar "letnji raj za poznate ličnosti i nautičare" i odličan je za porodični odmor i veoma je pristupačan", piše Dejli mejl.

"Posetioci mogu da uživaju u očaravajućim obalama, da vide zidine iz 13. veka, tvrđavu i glavni trg sa renesansnom katedralom", dodaju.

Pored Hvara, Dejli mejl je na ovu listu stavio i ostrvo Formentera u Španiji, Porkerol u Francuskoj, Elbu u Italiji i Folegandros u Grčkoj.

Britanci su nedavno hvalili i Korčulu

Nedavno je sličan članak objavio britanski Miror, koji je takođe izdvojio hrvatsko ostrvo kao divnu destinaciju za letovanje. Razgovarali su o Korčuli, za koju kažu da je privukla pažnju stranaca.

Blizu je popularnih gradova, poput Dubrovnika, Hvara i Splita, koji su svakog ljeta prepuni turista. Miror za Korčulu piše da je to "malo poznato ostrvo van granica Hrvatske" i da tamo stiže manje turista nego u druge dalmatinske gradove i ostrva.

"Dok su veća primorska odmarališta u okruženju poznata po raskošnim festivalima elektronske muzike, Korčula je drugačija. Njene glavne atrakcije su mirne plaže, netaknuti pejzaži i duga istorija", pišu oni.

Podeli: