Izvor: Avaz.ba

Tenerife, prelepo vulkansko ostrvo koje pripada Kanarskim ostrvima, očaraće sve svojim pejzažom i živopisnom kulturom.

Predivni izleti

Ovaj španski raj, koji se nalazi na severozapadnoj obali Afrike, može se pohvaliti mnogim lokacijama, od netaknutih plaža i čistog azurnog mora do divnih izleta duboko u samo ostrvo.

U srcu Tenerifa je planina Teide, veličanstveni vulkan i najviši vrh Španije. Nacionalni park Teide je UNESCO svetska baština i nudi nadrealni lunarni pejzaž vulkanskih kratera i formacija lave.

Popnite se na njegove padine da biste uživali u pogledu koji se prostiru preko ostrva i šire. Obalno blaženstvo se nalazi na zlatnim i crnim peščanim plažama Tenerifa, kao što su Plaja de las Teresitas i Plaja Jardin. Obala ostrva je pozivnica za sportove na vodi, od surfovanja u El Medanu do putovanja za posmatranje kitova u Los Gigantesu.

Shutterstock/Serenity-H

Santa Kruz de Tenerife, glavni grad ostrva, pulsira živahnim karnevalskim duhom, posebno tokom svetski poznatog karnevala Santa Kruz de Tenerife. Plesači obučeni u šarene kostime i zaraznih ritmova preplavljuju ulice, oživljavajući grad u spektaklu radosti i boja.

Gastronomski raj

Ostrvo predstavlja gastronomski užitak, nudi sveže morske plodove, tradicionalna kanarska jela i vino malvazije. Prepustite se papas arrugadas, krompiru sa mojo sosom, ili gofio, jedinstvenom kanarskom brašnu napravljenom od pečenih zrna.

Tenerife su destinacija za one koji traže avanturu, ali i za one koji traže mir. Istražite drevne lovorove šume ruralnog parka Anaga ili se opustite u luksuznim odmaralištima duž obale. To je mesto gde se harmonično spajaju prirodna čuda, toplo gostoprimstvo i bogata kulturna tapiserija, pozivajući vas da otkrijete čari Tenerifa.

Tenerife mami svojim raznolikim čudesima, od vulkanskih pejzaža do zlatnih plaža. Uronite u živu kulturu, uživajte u ukusnoj kuhinji i stopite se u topli, suncem obasjani zagrljaj ostrva.

Podeli: