Izvor: b92.net/Lux Life

Na samo 30 minuta vožnje morem od Atine nalazi se ostrvo Kea, kikladski dragulj koji čeka da bude istražen.

Netaknuti pejzaži

Sa svojim neravnim obalama, netaknutim pejzažima i stalnim stanovništvom od skoro 2.300 ljudi, Kea je dugo bila cenjena destinacija za odmor za Atinjane koji traže bekstvo od gradskog života, a sada će postati oličenje luksuza i opuštanja otvaranjem ostrva u maju.

Elegantno smešteno iznad zaštićenog zaliva na zapadnoj obali ostrva, letovalište obećava iskustvo kakvo nikada ranije niste imali priliku da vidite.

Dizajnirano da ponudi osamu, autentičnost i najbolji ukus egejskog života, ovo odmaralište je najnoviji dragulj u kruni ultraluksuznog brenda One & Only. Nakon uspeha na Atinskoj rivijeri, ovaj novi dodatak ima cilj da očara goste svojim neuporedivim šarmom i lepotom.

Beskrajan pogled

Odmaralište se može pohvaliti sa 63 vile na litici koje je pažljivo dizajnirao poznati arhitekta Džon Haj. Svaka vila nudi prekrasan pogled na dramatične pejzaže i azurno Egejsko more, osiguravajući gostima osećanja mira i spokoja.

Od belog mermera lokalnog porekla do prozora od poda do plafona koji uokviruju beskrajan pogled na more, svaki detalj je pažljivo odabran kako bi pružio luksuzno, ali autentično iskustvo.

Za one koji traže još više privatnosti i prostora, u ponudi je ograničena kolekcija od 40 privatnih kuća dostupnih za kupovinu. Ove ekskluzivne vile, inspirisane modernim grčkim dizajnom, kreću se od jedne do šest spavaćih soba i nude besprekoran život, zajedno sa baštama, terasama za ručavanje i bazenima na litici.

Bogata tradicija

Nije samo smeštaj ono što ovo mesto čini izuzetnom destinacijom. Restorani i barovi ovog odmarališta slave bogatu kulinarsku tradiciju ostrva, sa menijima napravljenim od sezonskih namirnica lokalnih proizvođača. Bilo da večerate u Atriji, uživate u grčkoj kuhinji sa pogledom ili pijuckate koktele u lobi baru Kosmos, svako kulinarsko iskustvo je putovanje ukusa i otkrića.

Pored restorana, u ponudi je mnoštvo iskustava osmišljenih da urone goste u prirodna i kulturna čuda Kea. Od jedrenja do osamljenih plaža do istraživanja drevnih ruševina i podvodnih olupina, ne nedostaje avantura u koje se možete upustiti.

U srcu odmarališta je spa centar. Ovde gosti mogu da se prepuste prepoznatljivim tretmanima inspirisanim grčkom mitologijom i lekovitim svojstvima prirodnih sastojaka, kao i da učestvuju u velnes programima osmišljenim da podmlađuju i vraćaju energiju, piše Lux Life.

Podeli: