Izvor: Tportal.hr

Ugledni Conde Nast Traveller uvrstio je Šibenik i Kornate na listu gradova koje se i te kako isplati posetiti ovog leta, a na kojima ćete biti pošteđeni prevelikih gužvi.

Turistička sezona u punom je jeku, a s novim najavama još lepšeg i sunčanijeg vremena, očekuje se i proporcionalan rast posetilaca na najpopularnijim evropskim destinacijama. Među njima je i Hrvatska, a osim što gradovi poput Dubrovnika, Zadra i Splita, uz obližnja ostrva, tradicionalno zauzimaju sam vrh popularnosti, Conde Nast Traveller izabrao je još dva bisera koja izdvaja kao vredne pažnje.

Svrstao ih je u 'premium' kategoriju destinacija s idealnom merom očaravajuće lepote i predivnih plaža te umerenog broja posetilaca pa tokom odmora nećete morati konstantno da se probijate kroz velike gužve.

Jedna od najuticajnijih turističkih publikacija je, naime, izdvojila Šibenik i Kornate kao jednu od 27 najboljih evropskih destinacija za uživanje u letnjem odmoru u (relativnom) miru i tišini.

Shutterstock/xbrchx

'Verovali ili ne, Hrvatska je i dalje opcija, iako je njene predivne srednjovjekovne gradove i izvanrednu obalu samo u 2018. godini posetilo 20 miliona turista. A ponekad se čini kao da se svih 20 miliona onde slije u avgustu, tokom kojeg su najpopularniji gradovi popunjeni do nivoa pucanja', piše Conde Nast i dodaje:

'Jednodnevna plovidba oko Kornata donosi vam prizore nenaseljenog idiličnog krajolika prepuštenog vinogradima voćnjacima i malo čemu drugom pa ćete ovde dobiti malo preko potrebne svežine.'

Ugledni magazin ističe kako su Kornati u neposrednoj blizina Šibenika, 'velikog istorijsog grada s ljupkim lavirintom od kamena belog poput krede', koji je detektovan kao poželjna destinacija na listi na kojoj se nalaze i Bodrum, Zakintos, francuska jezera, Amsterdam, Papua Nova Gvineja, i druge.

Podsetimo, pre dve godine u Šibeniku je letovali su i Bijonse i Džej Zi. Njihovu jahtu uslikali su i pratili brojni paparaci, dok je bila usidrena u ovim predelima.

Profimedia

Podeli: