Nova vest
Vaterpolo

Subota, 28.06.2008.

23:36

Ikodinović stabilan, dolazi svesti

Zdravstveno stanje vaterpoliste Danila Ikodinovića je stabilno i ima znakova poboljšanja, ali on još nije potpuno izašao iz krize.

Izvor: {"id":1,"source":"B92","source_link":"http:\/\/www.b92.net","valid":1}

Autor:{"id":1,"source":"B92","source_link":"http:\/\/www.b92.net","valid":1}

Default images

"Još nismo sasvim sigurni i ne možemo da kažemo da se definitivno izvukao ali u svakom slučaju smo veoma zadovoljni ohrabrujućim pomacima", rekao je načelnik urgentne hirurgije Kliničkog centra Vojvodine Zoran Đermanov novinarima, napomenuvši da kad popuste lekovi za uspavljivanje, Ikodinović dolazi svesti i pomera obe noge i levu ruku.

Đermanov je dodao da ukoliko bude nastavljen trend poboljšanja ne preti amputacija teško povredjene desne ruke ali je napomenuo da u takvim slučajevima mogu i znatno kasnije da se jave neki problemi.

On je rekao da je rano govoriti o razvoju stanja desne ruke, naglasivši da bi najbolje bilo da se potpuno oporavi ali će "posledica sigurno imati a u kojoj meri, to će vreme pokazati".

"Ukoliko uspemo da sačuvamo ruku, tek posle dugotrajnog perioda rehabilitacije moći će da se proceni kakve će biti posledice", rekao je on, ponovivši da je u ovom trenutku nezahvalno procenjivati jer je potreban dug period oporavka.

Đermanov je obavestio novinare da je juče u Kliničkom centru bio i vaskularni hirurg iz Beograda Lazar Davidović i u razgovoru sa novosadskim hirurzima potpuno podržao terapiju kojoj je Ikodinović podvrgnut.

Kad stanje našeg proslavljenog reprezentativca bude dovoljno stabilno biće uradjene i neurološke procene i ispitivanja a "ovo sad je prioritet, postoji redosled u postupcima", zaključio je DJermanov.

Ikodinović je i dalje na Odeljenju intenzivne nege Urgentnog centra, gde se lekari bore za njegov život posle teške saobraćajne nesreće u petak uveče kada je na putu Zrenjanin-Novi Sad vozeći motocikl udario u automobil koji se kretao u istom smeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

321 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu