Nova vest
Tenis

Petak, 06.09.2019.

22:42

Kurijer: "Velika trojka" nije bila problem samo za Ameriku

Bivši broj jedan, Amerikanac Džim Kurijer, smatra da će dominacija takozvane "velike trojke", Federer, Đoković, Nadal prestati u narednih pet godina.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kurijer:
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Kurijer, koji se u Njujorku takođe nalazi u ulozi stručnog komentatora, izjavio je da ćemio ubuduće imati igrače koji će osvajati manji broj Grend slemova.

Prva tri igrača sveta osvojili su 11 poslednjih Grend slem titula i Kurijer kaže da je takva dominacija nezapamćena.

"Svakako da je tokom proteklih deceniju i po bilo teško Amerikancima da osvoje bilo šta, ali i ostali su se u tom periodu mučili da im nešto otkinu. To je više bilo pitanje jedne teniske ere, nego što je bio običan američkih problem", izjavio je Kurijer.

Osvajač četiri Grend slem trofeja kaže da će se slika u potpunosti promeniti u narednih četiri do pet godina.

"Biće otvoreniji put igračima koji dolate u narednih pet godina, jer će neminovno doći momenat kada će se ove legende povući. Vratićemo se rekao bih u nešto što je normalno,da igrači osvajaju po šest ili sedam velikih titula, a ne 16, 17, 18, 19 ili 20. Oni su bukvalno pokupili sve pred sobom", smatra Kurijer.

Amerikanac je takođe rekorder po tome što je najmlađi koji je bio učesnik sva četiri Grend slem finala, sa 22 godine i 11 meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

21 h

Novo Sport Video Menu