Nova vest
Olimpizam

Sreda, 04.08.2021.

13:25

Prlainović: Najbolja utakmica u poslednje tri godine

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović bio je veoma zadovoljan posle pobede protiv Italije (10:6) i plasmana u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Prlainović: Najbolja utakmica u poslednje tri godine
Foto: Profimedia

"Dočekali smo četvrtfinale u dobrom raspoloženju, bio sam optimista i uveren da ćemo pobediti. Ovo nam je najbolja utakmica u poslednje tri godine. Srećan sam što ćemo naše reprezentativne karijere završiti u borbi za medalje. Kako god da bude, to je najmanje što smo zaslužili", rekao je Prlainović srpskim izveštačima u Tokiju.

On je dodao da veruje da ekipa može još bolje u polufinalu protiv Španije.

"Najviše su pokazali ovde, uopšte u poslednje tri godine. U kontinuitetu dobro igraju, pravi su tim, najteže je igrati protiv njih. Međutim, mislim da smo i mi dostigli dobru formu i da smo spremni da odigramo odličnu utakmicu u polufinalu", istakao je Prlainović.

Duško Pijetlović je ocenio da je ekipa opet pokazala kontinuitet i odigrala veoma dobro.

"U drugom delu smo malo i 'usporili', nismo hteli previše da rizikujemo i zato rezultat nije ubedljiv".

On je dodao da će "ključ" u polufinalu protiv Španije biti odbrana.

"Zasluženo su tu gde jesu, gubili smo od njih u poslednje tri godine, minimalno ili igrali nerešeno. Dobili su nas i ovde na početku, ali mi se nadamo da će sada naša odbrana biti prava, da ćemo biti skoncentrisani i sve završiti kako treba
", poručio je Pijetlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

8 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu