Nova vest
Olimpizam

Utorak, 20.07.2021.

10:22

Sonja Vasić za B92.net: Ne mogu da zamislim lepši kraj

Sonja Vasić, košarkaška reprezentativka Srbije, govorila je za B92.net pred odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Izvor: SN

Autor: SN

Sonja Vasić za B92.net: Ne mogu da zamislim lepši kraj
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Olimpijske igre će se u Tokiju održati od 23. jula do 8. avgusta.

Srpska ženska košarkaška reprezentacija tamo odlazi kao šampion Evrope, a o svemu tome smo razgovarali sa Sonjom Vasić.

"Pred početak Evropskog prvenstva nisu stvari bile idealne, imale smo pripremni turnir u Belgiji gde rezultati nisu bili onakvi kakvim smo se nadali, ali dobro. Bolje tada da se to desi i da vidimo u čemu grešimo i na čemu još da radimo i da se nadamo željenoj formi"

Ovo će biti vaš poslednji veliki turnir u karijeri, jednoj prelepoj i velikoj karijeri. Kakav je osećaj ići na Olimpijske igre tako i kakva su očekivanja?

"Pa dobro, iskreno, ja ne razmišljam preterano o kraju karijere i čak su me u klubu pitali da li imam neke posebne emocije, ali ja za sada nemam, ništa me ne radi i ne mogu da zamislim lepši kraj nego sa reprezentacijom na Olimpjiskim igrama i sa saigračicama koje su bile uz mene dok smo pravili najveće uspehe, pa verujem da će u tom trenutku sigurno biti emotivno i zato mi je baš bitno da će na terenu biti ljudi sa kojima sam prošla najteže i najlepše trenutke karijere"


Očekivanja u grupi? U grupi ćete biti sa Korejom, Kanadom i Španijom...

"Cilj je ući u četvrtfinale, grupa nije laka, ali šta je tamo lako? Neko nekad ima malo više sreće, ali sve je to suvi kvalitet. Sa Kanadom i Španijom će se voditi ljute bitke, to su dve reprezentacije koje su nas pobedile u Riju i zbog toga ćemo imati dodatni motiv, ukoliko je uopšte potrebno za Olimpijske igre, pa da protiv Koreje osiguramo prolazak i pojurimo bolju poziciju. Dokazano je da se danas svuda igra košarka, da više nema lakih protivnika i da moraš da uvek igraš najbolje i nama je taj kontinuitet i bio problem, pa se nadam da ćemo biti pametnije i na kraju sve biti onako kako želimo"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

9 h

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu