Nova vest
Tenis

Subota, 11.11.2017.

17:49

"Otac me vređao i tukao dok se ne bih onesvestila"

Jelena Dokić, nekadašnja jugoslovenska teniserka, u svojoj autobiografiji otkrila je da je godinama trpela fizičko i psihičko nasilje oca Damira.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Patrick McDermott/Getty Images

Dokićeva je u knjizi "Nesalomiva" napisala da je nasilje počela kada je imala samo šest godina i da je očevo ponašanje imalo veliki uticaj na čitav njen život.

Kako prenose britanski mediji, koji imaju uvod u autobiografiju koja još nije objavljena, Jelena opisuje detalje fizičkog i emocionalnog zlostavljanja od oca.

Ona u svojoj knjizi tvrdi da ju je otac tukao kaišem kada bi loše odradila trening, a nije prolazila ni bez šutiranja posle kojeg bi ostala krvava i modra. Nazivao je "kur*om", a da je najgore prošla kada je izgubila turnir u Kanadi 2000. godine.

"Stvarno ružno sećanje koje će ostati sa mnom zauvek... Završila sam u nesvesti! Strašno me je tukao", napisala je Dokićeva.

Damir je poznat po nasilničkom ponašanju – jednom je na US openu napravio skandal i razbio telefon zbog lošeg obroka, a 2009. je u pritvoru proveo 15 meseci zbog pretnje ručnom bombom australijskom ambasadoru u Srbiji.

Jelena se povukla 2014. penzionisala zbog problema sa štitnom žlezdom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu