Nova vest
Rukomet

Nedelja, 22.02.2004.

21:53

Zvezda osvojila rukometni Kup SCG

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rukometaši Crvene zvezde osvojili su Kup SCG, pošto su u finalu, u Lazarevcu, savladali Partizan sa 33:30. Zvezda je do prvog trofeja posle osam godina stigla zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu.

Najbolji igrač utakmice nesumnjivo je Zvezdin golman Stanić, koji je nizom odbrana u drugom poluvremenu odlučio pobednika. Najbolji strelci za Zvezdu bili su Nikčević sa 8 pogodaka, Kojić i Vučković postigli su po 6, a Adžić 5 golova. Najbolji strelci Partizana bili su Vujadinović sa 8 i Sudžum sa 7 pogodaka.

Na samom početku timovi su se smenjivali u vođstvu, ali je Partizan brže došao do organizovane igre i stekao značajnu prednost. Brzopletost Zvezde u napadu omogućilo je Partizanu veliki broj kontri, a posle dvadesetak minuta bilo je 14:9 za ”crno-bele”. Tada su u halu ušli navijači Zvezde i Beograda i doneli preokret.

Finiš prvog poluvremena pripada Zvezdi, koja uspeva da priđe dva puta na minus jedan, a na poluvremenu Partizan je vodio sa 17:15. Po povratku sa odmora igrala je samo Zvezda. Već posle 6 minuta bilo je 20:17 za Zvezdu, a do 40. minuta rezultat se ustalio na 3-4 razlike za “crveno-bele”.

U tim trenucima Partizan nije umeo da savlada Stanića ni sa igračem više, ni iz sedmerca, a Zvezda je i sa igračem manje na terenu redovno davala golove. U poslednjih 10 minuta se razlika u nekoliko navrata popela na 5 golova. Zvezda je igrala hrabro u tim trenucima, ne pokušavajući ni sa igračem manje da čuva loptu.

Nagrada za to stizala je u vidu pogodaka. U finišu Partizan je imao i dva igrača više, ali nije prišao bliže od 32:30, pola minuta pre kraja. Zvezda je tako osvojila četvrti Kup SCG u istoriji kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu