Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.10.2020.

16:25

"Prst u oko" Nadalu – "A kad su se žalili Đoković i Federer?"

Uslovi na Rolan Garosu su i dalje jedna od glavnih tema na Rolan Garosu.

Izvor: MS

Autor: MS

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Hladnoća i nove loptice proizdvođanja "Vilson" bile su predmet kritika, što je posebno Rafael Nadal analizirao jer mu ne idu prilog.

Nadal ih je opisao kao "opasne" loptice, dok je jedino Aleksander Zverev bio prezadovoljan njima, bar je javno to izneo.

"To je važna promena, koja se već dogodila u prošlosti sa drugim promenama lopte. Očekivali smo neke kritike jer neki igrači obično ne vole promene, ali u ovim uslovima sa toliko kiše i hladnoće nema loptice koja bi bila optimalna. Sigurni smo da će se sledeće godine, kada se ponovo bude igralo na proleće, loptica ponašati drugačije", rekao je generalni menadžer kompanije Vilson, Bertrand Blank.

On je dodatno pojasnio situaciju sa španskim teniserom, koji će u polufinalu igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana. U drugom se sastaju Novak Đoković i Stefanos Cicipas.

"Sve kritike da su opasne loptice su nepravedne. Znamo da Nadal više voli loptice drugih kompanija, ali imamo i mi znanje i kredibilitet za ovaj poduhvat. Možemo da garantujemo da nisu opasne".

Iz Vilsona tvrde da su uradili preko hiljadu testovao kako bi loptica bila "normalna".

"Sećam se da su pre nekoliko godina Federer i Đoković tvrdili da je na Rolan Garosu loptica odskakala visoko i da je favorizovala one koji forsiraju jaku rotaciju, stil koji može da se definiše kao španski. Zato su nam tražili organizatori da loptica bude pogodna za sve, a ne za određenog igrača".

Objasnili su i da je u završnici Otvorenog prvenstva Francuske najbolja "četvorka" trenutno.

"Кiša, hladnoća, vlaga, vetar, rasporedi, stavite šta god želite, uključujući i nove loptice, ali četvorica polufinalista su objektivno najjača u ovom trenutku. Nedostaje samo Tim u odnosu na prognoze, ali znamo kako je ispao od Švarcmana posle žestoke borbe. Tako je na kraju udarac nove loptice od kojeg se toliko strahovalo stvorio neka iznenađenja tokom turnira, ali ne i revoluciju. Videćemo šta će se dogoditi u slučaju da se sastanu Đoković i Nadal, ako će Srbin imati koristi od različitih uslova. Ali Cicipas igra u odličnoj formi i mnogo je porastao tokom turnira. Na sve to, pokazao je da može da pobedi Srbina", zaključio je Blank.

Polufinala su na programu u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu