Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.02.2024.

18:58

Pešić: Hteli smo i Tristana, ali... VIDEO

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić obratio se novinarima na okupljanju reprezentacije pred kvalifikacione mečeve za Evrobasket 2025. godine.

Izvor:

Autor:

Pešić: Hteli smo i Tristana, ali... VIDEO
Foto: Starsport

Srbija će u petak, 23. februara od 20 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu dočekati Finsku, a tri dana kasnije gostovaće selekciji Gruzije u Tbilisiju.

Naši košarkaši su se okupili u hali "Aleksandar Nikolić", gde je Pešić i razgovarao sa predstavnicima medija.

"Ovo je naše prvo okupljanje posle SP u Manili, verovatno i poslednje do Olimpijskih igara. Prioriteti su najvažniji, znamo zašto smo se skupili, to je EP 2025, ali naravno da uvek tamo negde stoji zbog nemogućnosti kvalitetnih priprema za OI i da vidimo šta možemo od ovog okupljanja i kroz ove dve utakmice da vidimo šta možemo da dobijemo za Olimpijske igre. To su dve različite ekipe, sa dva različita stila, moderna košarka, sa velikom tranzicijom, Finci su napravili veliki napredak i kroz struku i kroz igrače. Uvek je drugačiji osećaj svih ekipa, ali i reprezentativni. Moramo da radimo na toj odbrani od tranzicije, Gruzija je drugačija ekipa, sa Šengelijom i ovim iz Tenerifea Šermadinijem, dobili su novog stranca, novog našeg trenera, Džikića, igraju "insajd košarku"", rekao je Pešić.

Objasnio je neke izostanke sa spiska.

"Naše je da vidimo gde se nalazimo. Odredili smo 15 igrača, na neke nismo mogli da računamo, hteli smo da tu budu i Milutinov i Topić, ali zbog povreda nisu mogli. Hteli smo da uključimo i Tristana Vukčevića iz Partizana, ali on tek idućeg meseca puni 21 godinu i tek od sledećeg meseca po pravilima FIBA može da igra za našu reprezentaciju. Na Lučiča ne možemo da računamo, on je bio na spisku, ali je obnovio povredu, nije ništa opasno. Jović je stigao, ostao je u Nišu, na njega verovatno ne možemo da računamo, zbog situacije u njegovoj porodici jer se to nije promenilo od Manile. Smailagić je bolestan, nije igrao Kup, on je na ispitivanjima, traže se razlozi zbog čega se to kod njega obnovilo. Sad je stigao Guduruć, Petrušev isto igrao Kup, dolazi kasnije, ali sa dobrim raspoloženjem, jer su osvojili Kup. Čestitam Zvezdi osvajanje Kupa i to je to", dodao je Pešić.

Pored Srbije, Finske i Gruzije u grupi G kvalifikacija za EP 2025. nalazi se i selekcija Danske.

Na Evrobasket će se plasirati dva najbolja tima iz grupe pored Finske, koja je kao jedan od domaćina već obezbedila mesto na turniru.

To znači da je "orlovima" za mesto na kontinentalnom prvenstvu potrebno da budu bolji bar od jednog od dva preostala tima u grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu