Košarka 42

Ponedeljak, 19.02.2024.

18:58

Pešić: Hteli smo i Tristana, ali... VIDEO

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić obratio se novinarima na okupljanju reprezentacije pred kvalifikacione mečeve za Evrobasket 2025. godine.

Pešiæ: Hteli smo i Tristana, ali... VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

trisa

pre 5 meseci

Teo ne igra zato sto voli da se mesa treneru u posao, Pesic to ne trpi. Samo pogledajte svaki tajmaut Zvezde i sve ce vam biti jasno, prekida onog Grka u svakoj reci

Vladan

pre 5 meseci

I dvojice sjajnih igrača, naravno iz Zvezde nema. Ima li boljeg play od TEA? I zar zaista imamo tako dobre šutere kada nema Nedovića? Ali tako je kada je u pitanju Zvezda?!

dex

pre 5 meseci

@drvo

Pa u redu. Evo, imamo tu našu ligu na kraju sezone. Gde je publika? Nisam baš siguran da bi bila puna Arena da gleda kako se Zvezda i Partizan iživljavaju na protivnicima koji se jedva okupe sa po 60 razlike. Jedino što bi se desilo je da bi kvalitet Zvezde i Partizana vremenom opao, jer bi finansijski bez EL bili potpuno neodrživi.

Urke

pre 5 meseci

Stari lisac Kari je apsolutno u pravu za domacu ligu.
Teo je sebican Avramovic nije?
Zanimljivo zapazanje, na stranu sto je i tako mator dve klase bolji od njega.

Stefan

pre 5 meseci

"U Nišu je bilo dosta interesantno. Posle Niša ćemo se složiti da odgovorni moraju da sednu i da se dogovore da mi imamo našu jedinstvenu profesionalnu ligu..."

Коначно да неко и то селектор Србије говори оно што је сваком љубитељу кошарке јасно већ 20 година. Свака част, буди се нада у спас српске кошарке!
(my way, 19. februar 2024 19:26)

Најгора могућа одлука. Лига Звезде и Партизана која ће се сводити на препуцавање као у фудбалу. Српски клубови немају пара да направе атрактивну лигу по угледу на велике.Нико неће хтети ту лигу а млади таленти ће одлазити после наученог двокорака.

nista o nicemu

pre 5 meseci

Svi koji pitaju gde je Teo, pa da li Teo treba da igra sa 37 kvalifikacije?

Ne.

Da li je rovit i need bi trebalo da se opterecuje?
Da.

Bukvalno dva grama pameti ne mozete da namaknetr

Branimir

pre 5 meseci

Gledajuci kup nasi kls timovi su javi od Pola aba lige, nije nista novo samo smo zaboravili, treba naci nacin da jacamo Nasu ligu

Prlence

pre 5 meseci

Gde je taj MVP kupa bio protiv Italije u kvalifikacijama? Verovatno nije imao snage od skracenih uzdisaja uzrokovanih prekomernim konzumiranjem cigara... Daj manite me Tea vise, covek samo protiv Partizana ima motivaciju i eventualno neke jace EL ekipe. Ovo ostalo je za ne daj Boze.

Аспера

pre 5 meseci

sad ce ovaj covek da nas ubedi da neko ko ima manje od 21 g. ne moze da igra za seniorsku reprezentaciju?
(iv7, 19. februar 2024 19:32)

Igrao je za neke mladje kategorije U17 ili mozda jos mladje za neku drugu reprezentaciju i sada mora da ceka da napuni 21 godinu da bi stekao pravo nastupa za nas. Decko je inace mogao da bira izmedju Srbije po ocu, Spanije po majci i Grcke po mestu rodjenja.

aca

pre 5 meseci

Ako budemo imali nasu ligu nema sanse da oba kluba budu u EL.
Pitanje budzeta je takodje na stolu, ili da se vecitima oduzme pa rasporedi i istalima, ili samo da se doda ostalima.

Ako se oduzme sa EL se mozemo pozdraviti, jer oni samo KES gledaju, ako dodamo ostalima opet da li imamo toliki novac za kosarku..

Takodje sta na sve to EL kaze, ne bih rekao da bi oni podrzali a pre svega bitna je evropa kao takmicenje..

Atraktivnost takve lige za strance..

Nije to tako jednostavno.

Furious

pre 5 meseci

Pa i? Sta ako je bio mvp kupa?
Treba da sutira 20 trojki na silu pa da ispadnemo bez potrebe, da sili i uzima suteve pa da se ispromasuje ko u klubu. Da gatamo u pasulj da l je ustao na levu nogu i da l mu je dan. Hajte molim Vas. Svaka mu cast za sve ali on je sebican stvor i to je tako. Ne treba d rusi hemiju u reprezentaciji.
Mladji neka igraju. ;D

boki

pre 5 meseci

Tristan je odličan mladi igrač. Prvi deo sezone na izuzetno visokom nivou. Povratkom povređenih igrača i preraspodelom uloga gubi minute i samopouzdanje. Nadam se da će ponovo dobiti važnu ulogu u rotaciji. Prosto neverovatno da nije ni ušao u igru u finalu iako Smajlagić nije ni bio u sastavu. Čini mi se da je Partizan bolje funkcionisao dok je rotacija bila šira. Sportski pozdrav

Los covek

pre 5 meseci

Ovaj Pesic je dno, dna sto se coveka tice. Kako on bira igrace po tome ko nije najbolji i ko dopusta da ga on kao trener vodi kao slepca. Najbolje bi Pesic vodio 12 Aleksi ili 12 Dobrica. Osrednjih igraca koji hoce da slusaju svaku njegovu rec i loze se na njegove fore. 12 Jokica ili 12 Tea ne bi mogao da vodi ni na opstinskom takmicenju. Naravucenije, ako neko hoce da misli svojom glavom to je deka Pesi problem, e zato mu je Mitrovic danas kapiten, a pre toga je bio Lucic. Najsmesnije mi je to sa Kalenicem, kad je deda pogresno procenio zbog nacina Kaliniceve igre da je i on taj sto samo upija, a Kalinic je bas suprotno jedan od onih koji najvise misli svojom glavom. Cak je i u trenutku kad je Pesic pokusavao da sa uzdizanjem Kalinica recima kako je najbitniji igrac, spusti Tea i Jokica, Kalina imao onaj cuveni komentar, u kome je rekao da je Pesic vrlo namazan covek.

miki

pre 5 meseci

Kakva bre domaca liga?Bez igranja eurolige,odose svi igraci koji nesto vrede i iz zvezde i partizana.Ko ce da dodje u arenu da gleda zlatibor,spartak,dinamik i sl.Igrali bi fiba ligu sampiona sa rumunima,bugarima,madjarima i ostalim kosarkaskim "velesilama"

Konstatacija

pre 5 meseci

Kakav bre Tristan,kakav Koprivica ili Trifunovic,kakav Davidovac,koji igra katastrofalnu sezonu,kao i Jaramaz.Za tog Beslaca ne znam ni gde igra.Avramovic i Mitrovic su ok iz evroligasa i to je to.Steta za Topica sto je povredjen.Uskokovic isto nije u nekoj formi...znaci pola tima bespotrebno.

War Inside My Head

pre 5 meseci

Odlično je to,koga nema,bez njega se mora.Koliko god bilo zamjerki,od prvog mene lično,na Pešićev izbor i rad sa reprezentacijom Srbije,čovjek je stari lisac,sa ogromnim iskustvom i poznavanjem košarkaške igre.Kao što je Đorđević napravio čudo na EP17,osvajanjem srebrne medalje bez 5,6 bitnih igrača,sa aerodroma ispraćeni u užem krugu prijatelja i novinara,isto to,ako ne čak i bolje,je ljetos u Manili uradio Svetislav Pešić.To su te neke sitne stvari,krediti,koji ulijevaju pouzdanje u njegov rad.Naravno,treba i neke druge kockice da se slože,ali mislim da u kvalifikacijama ne bi trebalo nekih problema da bude.A već za Pariz i OI,tu već mora da se skupe najbolji,iako dokazano kroz istoriju,ni to nije garancija uspjeha,jer najbolji ne mora značiti da su i najbolji tim.

eto kako

pre 5 meseci

Kako je onda Vukcevic smeo da igra Kup kao stranac iliti peti nesrbin?
(Inzenjer Milenko Janjic, 19. februar 2024 20:02)

Zato što ima srpsko državljanstvo, zato je smeo. Kevin Panter nije ni Srbin pa ima državljanstvo i može da igra kao domaći igrač. On će moći od 21. godine da igra za reprezentaciju, ali FIBA regulative mu trenutno ne dozvoljavaju da igra za nacionalni tim.

G

pre 5 meseci

Ozbiljan selektor i covek.
Bas zbog svojih godina ne uvija nista i kaze sta misli.

Kao prvo, drzava treba da stane iza kosarke kao sporta zbog koga nas zovu zemlja kosarke. Jedan stadion u nekom selu za 3. ligu iznosti toliko koliko bi bilo dovoljno da se digne na noge nekoliko kosarkaskih centara.
Cacak, Vojvodina, Zlatibor, Spartak... nista godi nisu od Krke, SC, Mornara, Splita, Cibone... odnosno zbog 2 kluba - Cedevita i Buducnost ne treba razvijati druge, a tvoji da stagniraju ili unazadjuju.

Drugo, bilo bi dobro da uz ovakvog selektora radi i neki mladi trener ili treneri, koji bi kao asistenti bili pripremani za novog selektora. A ne sutra da dodje neko ko nije tu prisutan i ko je kao pao s Marsa.
Pogledajte samo pomocnike Stiv Kera? Ozbiljni treneri sa iskustvom.
Sta bi falilo da za vreme reprezentativne pauze Sasa Obradovic bude tu kao jedan od asistenata npr. To nije ispod casti. Spolstra je bio sampion NBA kao trener pre Kera. Sada mu je asistent.

drvo

pre 5 meseci

Imam jos jedan paralelni predlog sa domaćom ligom.
Obavezno oformiti sistem da sva deca u OŠ imaju izborni sport košarku i kao predmet u okviru fizickog vaspitanja , i da svi redom od 3.do 7.razreda treniraju za džabe, u lokalnim malim klubovima, bez mesecnih davanja, a to da finansira Lokalna samouprava ili opština, grad tj zajednica i Olimpijski Savez Srbije , na državnom nivou, tj.ministarstvo sporta.... umesto da daju 3,5 5, 7 miliona za FK Partizan i FkZvezdu..oni naplacuju pare od članarina kluba...
Mogu da participiraju i sami bivši proslavljeni košarkaši , delom od dobijenih državnih penzija, kao zahvalnost sportu koji ih je nagradio vrhunskim karijerama i medaljama...

Strelac

pre 5 meseci

Rebic,Momirov,Nenadić,igraci iz Rusije,Spanije,Franzucke plus mladi igraci iz ABA,a ima ih dosta...sastav je ono za penziju...Uskokovic je ono 10.nas play...isluzeni igraci Davidovac,Jaramaz...nigde nema zaloga za buducnost...

my way

pre 5 meseci

"U Nišu je bilo dosta interesantno. Posle Niša ćemo se složiti da odgovorni moraju da sednu i da se dogovore da mi imamo našu jedinstvenu profesionalnu ligu..."

Коначно да неко и то селектор Србије говори оно што је сваком љубитељу кошарке јасно већ 20 година. Свака част, буди се нада у спас српске кошарке!

drvo

pre 5 meseci

Bravo za Pešića. Predlog usvojen. Ljudima treba da bude jasno EvroLiga nas neće,kriterijumi sudjenja ce uvek biti protiv svakog Srpskog kluba. Džabe smo punili Arene, pokradani sudijski evo 3 godine i nema govora da se išta uradi ni F8 a kamoli F4 . To je bajati Zapad i Realova loža. Kad su Finansijske GIGANTE CSK i HIMKI politički pljunuli izvan EL ni trepnuli nisu. Hitno oformiti jaku domacu ligu. Pare koje su Zvezda i Partizan uzalud bacili u EL poslednje 3 godine, TE ISTE, preusmeriti na domaću ligu, možda pojačati sa Rusima, Makedoncima, CG, Bih , Grcima eventualno.
To su zemlje košarkaških talenata Izvori.. samo još Litvanija u Evropi je izvor talenata..ostalo su pokvareni naturalizovani crnci koji kiksaju u NBa i Ncca....
Mi Talenata imamo , trenersku školu i tradiciju-, imamo, pare i finansije eto odvojili -imamo za toliko, Publiku tradicionalno uvek imamo
Puniće Partizan i Zvezda bez frke uvek Arenu...Naša deca od 17-23 isključivo klauzule za domacu ligu i potom NBA draft automatski ...da im se odmah isplate plate kao za bačene pare na Šabaz Nejpire i slične bezobrauluke, Raduljice i druge ...greota..bolje njima odmah
Samo strpljenja, organizacije i za 5 godina dominiramo Evropskom i Svetskom košarkom a ove lopine iz EL naduveni Španci, i ostali u EL neka ih, nek igraju sami za sebe , neka sude sami za sebe i neka dele kvazi Titule sami sebi.... a za 5 godina ko ce da im igra košarku?
Mi iliti naša deca?, Može ali za 10x veće pare ako mogu da plate...

Bljutomix

pre 5 meseci

Ove kvalifikacije su bile odlična prilika da se testiraju neki novi igrači.Kao nekad kroz univerzitezsku i da se dobije neko novo lice za prvi tim.Očekivao sam Aranitovića,V.Stojanovića,Tanaskovića,Plavšića,Pecarskog,Miljenovića, Lakića,F Barnu,Jovića,Tristana itd.Međutim ništa sve staro provereno i pomalo doasdno imajući u vidi da su kvalifikacije.

Dzeronimo

pre 5 meseci

"U Nišu je bilo dosta interesantno. Posle Niša ćemo se složiti da odgovorni moraju da sednu i da se dogovore da mi imamo našu jedinstvenu profesionalnu ligu..."

Коначно да неко и то селектор Србије говори оно што је сваком љубитељу кошарке јасно већ 20 година. Свака част, буди се нада у спас српске кошарке!
(my way, 19. februar 2024 19:26)

Da nisu preovladali licni interesi pojedinaca nista se ne bi ni menjalo. Domaca liga nista slabija ne bila nego sada ABA.

Dzi

pre 5 meseci

Spor i slab na svojoj poziciji...
Dakle na 5 jos slabiji...
U preuzimanjima od 1 do 3...jos sporiji...
Jedno recju sustinski neupotrebljiv...
Covek protiv kls2 ekipe izadje zbog 5 faulova.

my way

pre 5 meseci

"U Nišu je bilo dosta interesantno. Posle Niša ćemo se složiti da odgovorni moraju da sednu i da se dogovore da mi imamo našu jedinstvenu profesionalnu ligu..."

Коначно да неко и то селектор Србије говори оно што је сваком љубитељу кошарке јасно већ 20 година. Свака част, буди се нада у спас српске кошарке!

eto kako

pre 5 meseci

Kako je onda Vukcevic smeo da igra Kup kao stranac iliti peti nesrbin?
(Inzenjer Milenko Janjic, 19. februar 2024 20:02)

Zato što ima srpsko državljanstvo, zato je smeo. Kevin Panter nije ni Srbin pa ima državljanstvo i može da igra kao domaći igrač. On će moći od 21. godine da igra za reprezentaciju, ali FIBA regulative mu trenutno ne dozvoljavaju da igra za nacionalni tim.

drvo

pre 5 meseci

Imam jos jedan paralelni predlog sa domaćom ligom.
Obavezno oformiti sistem da sva deca u OŠ imaju izborni sport košarku i kao predmet u okviru fizickog vaspitanja , i da svi redom od 3.do 7.razreda treniraju za džabe, u lokalnim malim klubovima, bez mesecnih davanja, a to da finansira Lokalna samouprava ili opština, grad tj zajednica i Olimpijski Savez Srbije , na državnom nivou, tj.ministarstvo sporta.... umesto da daju 3,5 5, 7 miliona za FK Partizan i FkZvezdu..oni naplacuju pare od članarina kluba...
Mogu da participiraju i sami bivši proslavljeni košarkaši , delom od dobijenih državnih penzija, kao zahvalnost sportu koji ih je nagradio vrhunskim karijerama i medaljama...

drvo

pre 5 meseci

Bravo za Pešića. Predlog usvojen. Ljudima treba da bude jasno EvroLiga nas neće,kriterijumi sudjenja ce uvek biti protiv svakog Srpskog kluba. Džabe smo punili Arene, pokradani sudijski evo 3 godine i nema govora da se išta uradi ni F8 a kamoli F4 . To je bajati Zapad i Realova loža. Kad su Finansijske GIGANTE CSK i HIMKI politički pljunuli izvan EL ni trepnuli nisu. Hitno oformiti jaku domacu ligu. Pare koje su Zvezda i Partizan uzalud bacili u EL poslednje 3 godine, TE ISTE, preusmeriti na domaću ligu, možda pojačati sa Rusima, Makedoncima, CG, Bih , Grcima eventualno.
To su zemlje košarkaških talenata Izvori.. samo još Litvanija u Evropi je izvor talenata..ostalo su pokvareni naturalizovani crnci koji kiksaju u NBa i Ncca....
Mi Talenata imamo , trenersku školu i tradiciju-, imamo, pare i finansije eto odvojili -imamo za toliko, Publiku tradicionalno uvek imamo
Puniće Partizan i Zvezda bez frke uvek Arenu...Naša deca od 17-23 isključivo klauzule za domacu ligu i potom NBA draft automatski ...da im se odmah isplate plate kao za bačene pare na Šabaz Nejpire i slične bezobrauluke, Raduljice i druge ...greota..bolje njima odmah
Samo strpljenja, organizacije i za 5 godina dominiramo Evropskom i Svetskom košarkom a ove lopine iz EL naduveni Španci, i ostali u EL neka ih, nek igraju sami za sebe , neka sude sami za sebe i neka dele kvazi Titule sami sebi.... a za 5 godina ko ce da im igra košarku?
Mi iliti naša deca?, Može ali za 10x veće pare ako mogu da plate...

Аспера

pre 5 meseci

sad ce ovaj covek da nas ubedi da neko ko ima manje od 21 g. ne moze da igra za seniorsku reprezentaciju?
(iv7, 19. februar 2024 19:32)

Igrao je za neke mladje kategorije U17 ili mozda jos mladje za neku drugu reprezentaciju i sada mora da ceka da napuni 21 godinu da bi stekao pravo nastupa za nas. Decko je inace mogao da bira izmedju Srbije po ocu, Spanije po majci i Grcke po mestu rodjenja.

Dzeronimo

pre 5 meseci

"U Nišu je bilo dosta interesantno. Posle Niša ćemo se složiti da odgovorni moraju da sednu i da se dogovore da mi imamo našu jedinstvenu profesionalnu ligu..."

Коначно да неко и то селектор Србије говори оно што је сваком љубитељу кошарке јасно већ 20 година. Свака част, буди се нада у спас српске кошарке!
(my way, 19. februar 2024 19:26)

Da nisu preovladali licni interesi pojedinaca nista se ne bi ni menjalo. Domaca liga nista slabija ne bila nego sada ABA.

Bljutomix

pre 5 meseci

Ove kvalifikacije su bile odlična prilika da se testiraju neki novi igrači.Kao nekad kroz univerzitezsku i da se dobije neko novo lice za prvi tim.Očekivao sam Aranitovića,V.Stojanovića,Tanaskovića,Plavšića,Pecarskog,Miljenovića, Lakića,F Barnu,Jovića,Tristana itd.Međutim ništa sve staro provereno i pomalo doasdno imajući u vidi da su kvalifikacije.

miki

pre 5 meseci

Kakva bre domaca liga?Bez igranja eurolige,odose svi igraci koji nesto vrede i iz zvezde i partizana.Ko ce da dodje u arenu da gleda zlatibor,spartak,dinamik i sl.Igrali bi fiba ligu sampiona sa rumunima,bugarima,madjarima i ostalim kosarkaskim "velesilama"

Strelac

pre 5 meseci

Rebic,Momirov,Nenadić,igraci iz Rusije,Spanije,Franzucke plus mladi igraci iz ABA,a ima ih dosta...sastav je ono za penziju...Uskokovic je ono 10.nas play...isluzeni igraci Davidovac,Jaramaz...nigde nema zaloga za buducnost...

Konstatacija

pre 5 meseci

Kakav bre Tristan,kakav Koprivica ili Trifunovic,kakav Davidovac,koji igra katastrofalnu sezonu,kao i Jaramaz.Za tog Beslaca ne znam ni gde igra.Avramovic i Mitrovic su ok iz evroligasa i to je to.Steta za Topica sto je povredjen.Uskokovic isto nije u nekoj formi...znaci pola tima bespotrebno.

War Inside My Head

pre 5 meseci

Odlično je to,koga nema,bez njega se mora.Koliko god bilo zamjerki,od prvog mene lično,na Pešićev izbor i rad sa reprezentacijom Srbije,čovjek je stari lisac,sa ogromnim iskustvom i poznavanjem košarkaške igre.Kao što je Đorđević napravio čudo na EP17,osvajanjem srebrne medalje bez 5,6 bitnih igrača,sa aerodroma ispraćeni u užem krugu prijatelja i novinara,isto to,ako ne čak i bolje,je ljetos u Manili uradio Svetislav Pešić.To su te neke sitne stvari,krediti,koji ulijevaju pouzdanje u njegov rad.Naravno,treba i neke druge kockice da se slože,ali mislim da u kvalifikacijama ne bi trebalo nekih problema da bude.A već za Pariz i OI,tu već mora da se skupe najbolji,iako dokazano kroz istoriju,ni to nije garancija uspjeha,jer najbolji ne mora značiti da su i najbolji tim.

boki

pre 5 meseci

Tristan je odličan mladi igrač. Prvi deo sezone na izuzetno visokom nivou. Povratkom povređenih igrača i preraspodelom uloga gubi minute i samopouzdanje. Nadam se da će ponovo dobiti važnu ulogu u rotaciji. Prosto neverovatno da nije ni ušao u igru u finalu iako Smajlagić nije ni bio u sastavu. Čini mi se da je Partizan bolje funkcionisao dok je rotacija bila šira. Sportski pozdrav

G

pre 5 meseci

Ozbiljan selektor i covek.
Bas zbog svojih godina ne uvija nista i kaze sta misli.

Kao prvo, drzava treba da stane iza kosarke kao sporta zbog koga nas zovu zemlja kosarke. Jedan stadion u nekom selu za 3. ligu iznosti toliko koliko bi bilo dovoljno da se digne na noge nekoliko kosarkaskih centara.
Cacak, Vojvodina, Zlatibor, Spartak... nista godi nisu od Krke, SC, Mornara, Splita, Cibone... odnosno zbog 2 kluba - Cedevita i Buducnost ne treba razvijati druge, a tvoji da stagniraju ili unazadjuju.

Drugo, bilo bi dobro da uz ovakvog selektora radi i neki mladi trener ili treneri, koji bi kao asistenti bili pripremani za novog selektora. A ne sutra da dodje neko ko nije tu prisutan i ko je kao pao s Marsa.
Pogledajte samo pomocnike Stiv Kera? Ozbiljni treneri sa iskustvom.
Sta bi falilo da za vreme reprezentativne pauze Sasa Obradovic bude tu kao jedan od asistenata npr. To nije ispod casti. Spolstra je bio sampion NBA kao trener pre Kera. Sada mu je asistent.

Stefan

pre 5 meseci

"U Nišu je bilo dosta interesantno. Posle Niša ćemo se složiti da odgovorni moraju da sednu i da se dogovore da mi imamo našu jedinstvenu profesionalnu ligu..."

Коначно да неко и то селектор Србије говори оно што је сваком љубитељу кошарке јасно већ 20 година. Свака част, буди се нада у спас српске кошарке!
(my way, 19. februar 2024 19:26)

Најгора могућа одлука. Лига Звезде и Партизана која ће се сводити на препуцавање као у фудбалу. Српски клубови немају пара да направе атрактивну лигу по угледу на велике.Нико неће хтети ту лигу а млади таленти ће одлазити после наученог двокорака.

Furious

pre 5 meseci

Pa i? Sta ako je bio mvp kupa?
Treba da sutira 20 trojki na silu pa da ispadnemo bez potrebe, da sili i uzima suteve pa da se ispromasuje ko u klubu. Da gatamo u pasulj da l je ustao na levu nogu i da l mu je dan. Hajte molim Vas. Svaka mu cast za sve ali on je sebican stvor i to je tako. Ne treba d rusi hemiju u reprezentaciji.
Mladji neka igraju. ;D

Los covek

pre 5 meseci

Ovaj Pesic je dno, dna sto se coveka tice. Kako on bira igrace po tome ko nije najbolji i ko dopusta da ga on kao trener vodi kao slepca. Najbolje bi Pesic vodio 12 Aleksi ili 12 Dobrica. Osrednjih igraca koji hoce da slusaju svaku njegovu rec i loze se na njegove fore. 12 Jokica ili 12 Tea ne bi mogao da vodi ni na opstinskom takmicenju. Naravucenije, ako neko hoce da misli svojom glavom to je deka Pesi problem, e zato mu je Mitrovic danas kapiten, a pre toga je bio Lucic. Najsmesnije mi je to sa Kalenicem, kad je deda pogresno procenio zbog nacina Kaliniceve igre da je i on taj sto samo upija, a Kalinic je bas suprotno jedan od onih koji najvise misli svojom glavom. Cak je i u trenutku kad je Pesic pokusavao da sa uzdizanjem Kalinica recima kako je najbitniji igrac, spusti Tea i Jokica, Kalina imao onaj cuveni komentar, u kome je rekao da je Pesic vrlo namazan covek.

Dzi

pre 5 meseci

Spor i slab na svojoj poziciji...
Dakle na 5 jos slabiji...
U preuzimanjima od 1 do 3...jos sporiji...
Jedno recju sustinski neupotrebljiv...
Covek protiv kls2 ekipe izadje zbog 5 faulova.

aca

pre 5 meseci

Ako budemo imali nasu ligu nema sanse da oba kluba budu u EL.
Pitanje budzeta je takodje na stolu, ili da se vecitima oduzme pa rasporedi i istalima, ili samo da se doda ostalima.

Ako se oduzme sa EL se mozemo pozdraviti, jer oni samo KES gledaju, ako dodamo ostalima opet da li imamo toliki novac za kosarku..

Takodje sta na sve to EL kaze, ne bih rekao da bi oni podrzali a pre svega bitna je evropa kao takmicenje..

Atraktivnost takve lige za strance..

Nije to tako jednostavno.

Prlence

pre 5 meseci

Gde je taj MVP kupa bio protiv Italije u kvalifikacijama? Verovatno nije imao snage od skracenih uzdisaja uzrokovanih prekomernim konzumiranjem cigara... Daj manite me Tea vise, covek samo protiv Partizana ima motivaciju i eventualno neke jace EL ekipe. Ovo ostalo je za ne daj Boze.

nista o nicemu

pre 5 meseci

Svi koji pitaju gde je Teo, pa da li Teo treba da igra sa 37 kvalifikacije?

Ne.

Da li je rovit i need bi trebalo da se opterecuje?
Da.

Bukvalno dva grama pameti ne mozete da namaknetr

dex

pre 5 meseci

@drvo

Pa u redu. Evo, imamo tu našu ligu na kraju sezone. Gde je publika? Nisam baš siguran da bi bila puna Arena da gleda kako se Zvezda i Partizan iživljavaju na protivnicima koji se jedva okupe sa po 60 razlike. Jedino što bi se desilo je da bi kvalitet Zvezde i Partizana vremenom opao, jer bi finansijski bez EL bili potpuno neodrživi.

Branimir

pre 5 meseci

Gledajuci kup nasi kls timovi su javi od Pola aba lige, nije nista novo samo smo zaboravili, treba naci nacin da jacamo Nasu ligu

Urke

pre 5 meseci

Stari lisac Kari je apsolutno u pravu za domacu ligu.
Teo je sebican Avramovic nije?
Zanimljivo zapazanje, na stranu sto je i tako mator dve klase bolji od njega.

Vladan

pre 5 meseci

I dvojice sjajnih igrača, naravno iz Zvezde nema. Ima li boljeg play od TEA? I zar zaista imamo tako dobre šutere kada nema Nedovića? Ali tako je kada je u pitanju Zvezda?!

trisa

pre 5 meseci

Teo ne igra zato sto voli da se mesa treneru u posao, Pesic to ne trpi. Samo pogledajte svaki tajmaut Zvezde i sve ce vam biti jasno, prekida onog Grka u svakoj reci

Los covek

pre 5 meseci

Ovaj Pesic je dno, dna sto se coveka tice. Kako on bira igrace po tome ko nije najbolji i ko dopusta da ga on kao trener vodi kao slepca. Najbolje bi Pesic vodio 12 Aleksi ili 12 Dobrica. Osrednjih igraca koji hoce da slusaju svaku njegovu rec i loze se na njegove fore. 12 Jokica ili 12 Tea ne bi mogao da vodi ni na opstinskom takmicenju. Naravucenije, ako neko hoce da misli svojom glavom to je deka Pesi problem, e zato mu je Mitrovic danas kapiten, a pre toga je bio Lucic. Najsmesnije mi je to sa Kalenicem, kad je deda pogresno procenio zbog nacina Kaliniceve igre da je i on taj sto samo upija, a Kalinic je bas suprotno jedan od onih koji najvise misli svojom glavom. Cak je i u trenutku kad je Pesic pokusavao da sa uzdizanjem Kalinica recima kako je najbitniji igrac, spusti Tea i Jokica, Kalina imao onaj cuveni komentar, u kome je rekao da je Pesic vrlo namazan covek.

drvo

pre 5 meseci

Bravo za Pešića. Predlog usvojen. Ljudima treba da bude jasno EvroLiga nas neće,kriterijumi sudjenja ce uvek biti protiv svakog Srpskog kluba. Džabe smo punili Arene, pokradani sudijski evo 3 godine i nema govora da se išta uradi ni F8 a kamoli F4 . To je bajati Zapad i Realova loža. Kad su Finansijske GIGANTE CSK i HIMKI politički pljunuli izvan EL ni trepnuli nisu. Hitno oformiti jaku domacu ligu. Pare koje su Zvezda i Partizan uzalud bacili u EL poslednje 3 godine, TE ISTE, preusmeriti na domaću ligu, možda pojačati sa Rusima, Makedoncima, CG, Bih , Grcima eventualno.
To su zemlje košarkaških talenata Izvori.. samo još Litvanija u Evropi je izvor talenata..ostalo su pokvareni naturalizovani crnci koji kiksaju u NBa i Ncca....
Mi Talenata imamo , trenersku školu i tradiciju-, imamo, pare i finansije eto odvojili -imamo za toliko, Publiku tradicionalno uvek imamo
Puniće Partizan i Zvezda bez frke uvek Arenu...Naša deca od 17-23 isključivo klauzule za domacu ligu i potom NBA draft automatski ...da im se odmah isplate plate kao za bačene pare na Šabaz Nejpire i slične bezobrauluke, Raduljice i druge ...greota..bolje njima odmah
Samo strpljenja, organizacije i za 5 godina dominiramo Evropskom i Svetskom košarkom a ove lopine iz EL naduveni Španci, i ostali u EL neka ih, nek igraju sami za sebe , neka sude sami za sebe i neka dele kvazi Titule sami sebi.... a za 5 godina ko ce da im igra košarku?
Mi iliti naša deca?, Može ali za 10x veće pare ako mogu da plate...

Konstatacija

pre 5 meseci

Kakav bre Tristan,kakav Koprivica ili Trifunovic,kakav Davidovac,koji igra katastrofalnu sezonu,kao i Jaramaz.Za tog Beslaca ne znam ni gde igra.Avramovic i Mitrovic su ok iz evroligasa i to je to.Steta za Topica sto je povredjen.Uskokovic isto nije u nekoj formi...znaci pola tima bespotrebno.

my way

pre 5 meseci

"U Nišu je bilo dosta interesantno. Posle Niša ćemo se složiti da odgovorni moraju da sednu i da se dogovore da mi imamo našu jedinstvenu profesionalnu ligu..."

Коначно да неко и то селектор Србије говори оно што је сваком љубитељу кошарке јасно већ 20 година. Свака част, буди се нада у спас српске кошарке!

Bljutomix

pre 5 meseci

Ove kvalifikacije su bile odlična prilika da se testiraju neki novi igrači.Kao nekad kroz univerzitezsku i da se dobije neko novo lice za prvi tim.Očekivao sam Aranitovića,V.Stojanovića,Tanaskovića,Plavšića,Pecarskog,Miljenovića, Lakića,F Barnu,Jovića,Tristana itd.Međutim ništa sve staro provereno i pomalo doasdno imajući u vidi da su kvalifikacije.

Strelac

pre 5 meseci

Rebic,Momirov,Nenadić,igraci iz Rusije,Spanije,Franzucke plus mladi igraci iz ABA,a ima ih dosta...sastav je ono za penziju...Uskokovic je ono 10.nas play...isluzeni igraci Davidovac,Jaramaz...nigde nema zaloga za buducnost...

Furious

pre 5 meseci

Pa i? Sta ako je bio mvp kupa?
Treba da sutira 20 trojki na silu pa da ispadnemo bez potrebe, da sili i uzima suteve pa da se ispromasuje ko u klubu. Da gatamo u pasulj da l je ustao na levu nogu i da l mu je dan. Hajte molim Vas. Svaka mu cast za sve ali on je sebican stvor i to je tako. Ne treba d rusi hemiju u reprezentaciji.
Mladji neka igraju. ;D

G

pre 5 meseci

Ozbiljan selektor i covek.
Bas zbog svojih godina ne uvija nista i kaze sta misli.

Kao prvo, drzava treba da stane iza kosarke kao sporta zbog koga nas zovu zemlja kosarke. Jedan stadion u nekom selu za 3. ligu iznosti toliko koliko bi bilo dovoljno da se digne na noge nekoliko kosarkaskih centara.
Cacak, Vojvodina, Zlatibor, Spartak... nista godi nisu od Krke, SC, Mornara, Splita, Cibone... odnosno zbog 2 kluba - Cedevita i Buducnost ne treba razvijati druge, a tvoji da stagniraju ili unazadjuju.

Drugo, bilo bi dobro da uz ovakvog selektora radi i neki mladi trener ili treneri, koji bi kao asistenti bili pripremani za novog selektora. A ne sutra da dodje neko ko nije tu prisutan i ko je kao pao s Marsa.
Pogledajte samo pomocnike Stiv Kera? Ozbiljni treneri sa iskustvom.
Sta bi falilo da za vreme reprezentativne pauze Sasa Obradovic bude tu kao jedan od asistenata npr. To nije ispod casti. Spolstra je bio sampion NBA kao trener pre Kera. Sada mu je asistent.

Dzeronimo

pre 5 meseci

"U Nišu je bilo dosta interesantno. Posle Niša ćemo se složiti da odgovorni moraju da sednu i da se dogovore da mi imamo našu jedinstvenu profesionalnu ligu..."

Коначно да неко и то селектор Србије говори оно што је сваком љубитељу кошарке јасно већ 20 година. Свака част, буди се нада у спас српске кошарке!
(my way, 19. februar 2024 19:26)

Da nisu preovladali licni interesi pojedinaca nista se ne bi ni menjalo. Domaca liga nista slabija ne bila nego sada ABA.

Dzi

pre 5 meseci

Spor i slab na svojoj poziciji...
Dakle na 5 jos slabiji...
U preuzimanjima od 1 do 3...jos sporiji...
Jedno recju sustinski neupotrebljiv...
Covek protiv kls2 ekipe izadje zbog 5 faulova.

drvo

pre 5 meseci

Imam jos jedan paralelni predlog sa domaćom ligom.
Obavezno oformiti sistem da sva deca u OŠ imaju izborni sport košarku i kao predmet u okviru fizickog vaspitanja , i da svi redom od 3.do 7.razreda treniraju za džabe, u lokalnim malim klubovima, bez mesecnih davanja, a to da finansira Lokalna samouprava ili opština, grad tj zajednica i Olimpijski Savez Srbije , na državnom nivou, tj.ministarstvo sporta.... umesto da daju 3,5 5, 7 miliona za FK Partizan i FkZvezdu..oni naplacuju pare od članarina kluba...
Mogu da participiraju i sami bivši proslavljeni košarkaši , delom od dobijenih državnih penzija, kao zahvalnost sportu koji ih je nagradio vrhunskim karijerama i medaljama...

miki

pre 5 meseci

Kakva bre domaca liga?Bez igranja eurolige,odose svi igraci koji nesto vrede i iz zvezde i partizana.Ko ce da dodje u arenu da gleda zlatibor,spartak,dinamik i sl.Igrali bi fiba ligu sampiona sa rumunima,bugarima,madjarima i ostalim kosarkaskim "velesilama"

Prlence

pre 5 meseci

Gde je taj MVP kupa bio protiv Italije u kvalifikacijama? Verovatno nije imao snage od skracenih uzdisaja uzrokovanih prekomernim konzumiranjem cigara... Daj manite me Tea vise, covek samo protiv Partizana ima motivaciju i eventualno neke jace EL ekipe. Ovo ostalo je za ne daj Boze.

Urke

pre 5 meseci

Stari lisac Kari je apsolutno u pravu za domacu ligu.
Teo je sebican Avramovic nije?
Zanimljivo zapazanje, na stranu sto je i tako mator dve klase bolji od njega.

eto kako

pre 5 meseci

Kako je onda Vukcevic smeo da igra Kup kao stranac iliti peti nesrbin?
(Inzenjer Milenko Janjic, 19. februar 2024 20:02)

Zato što ima srpsko državljanstvo, zato je smeo. Kevin Panter nije ni Srbin pa ima državljanstvo i može da igra kao domaći igrač. On će moći od 21. godine da igra za reprezentaciju, ali FIBA regulative mu trenutno ne dozvoljavaju da igra za nacionalni tim.

boki

pre 5 meseci

Tristan je odličan mladi igrač. Prvi deo sezone na izuzetno visokom nivou. Povratkom povređenih igrača i preraspodelom uloga gubi minute i samopouzdanje. Nadam se da će ponovo dobiti važnu ulogu u rotaciji. Prosto neverovatno da nije ni ušao u igru u finalu iako Smajlagić nije ni bio u sastavu. Čini mi se da je Partizan bolje funkcionisao dok je rotacija bila šira. Sportski pozdrav

Vladan

pre 5 meseci

I dvojice sjajnih igrača, naravno iz Zvezde nema. Ima li boljeg play od TEA? I zar zaista imamo tako dobre šutere kada nema Nedovića? Ali tako je kada je u pitanju Zvezda?!

War Inside My Head

pre 5 meseci

Odlično je to,koga nema,bez njega se mora.Koliko god bilo zamjerki,od prvog mene lično,na Pešićev izbor i rad sa reprezentacijom Srbije,čovjek je stari lisac,sa ogromnim iskustvom i poznavanjem košarkaške igre.Kao što je Đorđević napravio čudo na EP17,osvajanjem srebrne medalje bez 5,6 bitnih igrača,sa aerodroma ispraćeni u užem krugu prijatelja i novinara,isto to,ako ne čak i bolje,je ljetos u Manili uradio Svetislav Pešić.To su te neke sitne stvari,krediti,koji ulijevaju pouzdanje u njegov rad.Naravno,treba i neke druge kockice da se slože,ali mislim da u kvalifikacijama ne bi trebalo nekih problema da bude.A već za Pariz i OI,tu već mora da se skupe najbolji,iako dokazano kroz istoriju,ni to nije garancija uspjeha,jer najbolji ne mora značiti da su i najbolji tim.

aca

pre 5 meseci

Ako budemo imali nasu ligu nema sanse da oba kluba budu u EL.
Pitanje budzeta je takodje na stolu, ili da se vecitima oduzme pa rasporedi i istalima, ili samo da se doda ostalima.

Ako se oduzme sa EL se mozemo pozdraviti, jer oni samo KES gledaju, ako dodamo ostalima opet da li imamo toliki novac za kosarku..

Takodje sta na sve to EL kaze, ne bih rekao da bi oni podrzali a pre svega bitna je evropa kao takmicenje..

Atraktivnost takve lige za strance..

Nije to tako jednostavno.

Branimir

pre 5 meseci

Gledajuci kup nasi kls timovi su javi od Pola aba lige, nije nista novo samo smo zaboravili, treba naci nacin da jacamo Nasu ligu

Аспера

pre 5 meseci

sad ce ovaj covek da nas ubedi da neko ko ima manje od 21 g. ne moze da igra za seniorsku reprezentaciju?
(iv7, 19. februar 2024 19:32)

Igrao je za neke mladje kategorije U17 ili mozda jos mladje za neku drugu reprezentaciju i sada mora da ceka da napuni 21 godinu da bi stekao pravo nastupa za nas. Decko je inace mogao da bira izmedju Srbije po ocu, Spanije po majci i Grcke po mestu rodjenja.

nista o nicemu

pre 5 meseci

Svi koji pitaju gde je Teo, pa da li Teo treba da igra sa 37 kvalifikacije?

Ne.

Da li je rovit i need bi trebalo da se opterecuje?
Da.

Bukvalno dva grama pameti ne mozete da namaknetr

Stefan

pre 5 meseci

"U Nišu je bilo dosta interesantno. Posle Niša ćemo se složiti da odgovorni moraju da sednu i da se dogovore da mi imamo našu jedinstvenu profesionalnu ligu..."

Коначно да неко и то селектор Србије говори оно што је сваком љубитељу кошарке јасно већ 20 година. Свака част, буди се нада у спас српске кошарке!
(my way, 19. februar 2024 19:26)

Најгора могућа одлука. Лига Звезде и Партизана која ће се сводити на препуцавање као у фудбалу. Српски клубови немају пара да направе атрактивну лигу по угледу на велике.Нико неће хтети ту лигу а млади таленти ће одлазити после наученог двокорака.

dex

pre 5 meseci

@drvo

Pa u redu. Evo, imamo tu našu ligu na kraju sezone. Gde je publika? Nisam baš siguran da bi bila puna Arena da gleda kako se Zvezda i Partizan iživljavaju na protivnicima koji se jedva okupe sa po 60 razlike. Jedino što bi se desilo je da bi kvalitet Zvezde i Partizana vremenom opao, jer bi finansijski bez EL bili potpuno neodrživi.

trisa

pre 5 meseci

Teo ne igra zato sto voli da se mesa treneru u posao, Pesic to ne trpi. Samo pogledajte svaki tajmaut Zvezde i sve ce vam biti jasno, prekida onog Grka u svakoj reci