Nova vest
Košarka

Sreda, 05.10.2022.

11:00

Balša Koprivica za B92.net: Da pobedimo sve!

Košarkaš Partizana Balša Koprivica govorio je za B92.net o ambicijama kluba u novoj sezoni.

Izvor: Igor Pavlović

Autor:Igor Pavlović

Balša Koprivica za B92.net: Da pobedimo sve!
Foto: Srðan Stevanoviæ/Starsport

Talentovani reprezentativac Srbije će drugu godinu uzastopno braniti boje "parnog valjka", čiji je postao neizostavni šraf.

Kako si zadovoljan trenažnim procesom tokom leta na individualnom planu?

"Smatram da sam ispunio neke zacrtane ciljeve, tako da sam prilično zadovoljan. Proveo sam po završetku sezone i mesec i po dana u Americi, gde sam se takođe posvetio kvalitetnom radu."

Koje segmente u igri si najviše uspeo da unaprediš?

"Mislim da će se pokazati moj napredak u odnosu na prethodnu sezonu. Istakao bih to da sam se dosta posvetio korekciji šuta, samom izbačaju...Pored toga, radio sam na telu, na nogama, ipak kao visoki igrač moram često da se spuštam, pa je poseban fokus bio na donjem delu tela."

Tvoje viđenje pripremnog perioda?

"Malo smo sporije krenuli, falilo nam je igrača, bile su tu i neke povrede...Pokazali smo pri kraju da smo počeli da se uigravamo. Ima dosta stvari na kojima treba da se radi, samim tim neće sve biti perfektno od početka. Kada se podvuče crta, napravljen je jedan veliki korak napred ovog leta."

Prvi utisci posle meča sa Cibonom, koji ujedno predstavlja i prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni?

"Sporije smo krenuli u odbrani, počevši od sebe, nismo bili agresivni...U drugoj četvrtini smo ispravili te greške, uigrali se i na kraju zasluženo slavili. Pogledaćemo te loše stvari iz prve deonice, pa se okrećemo utakmici sa Albom."

Kakve utiske su za sada ostavili novi igrači?

"Sve su to iskusni igrači i odlični momci. Pomažu mi kao da se znamo godinama. Pričamo svakodnevno, daju mi savete, srećan sam što ih imam u svom okruženju."

Očekivanja od nove sezone?

"Idemo iz meča u meč. Počinjem od sebe, jer zaista smatram da treba da se gleda na takav način. Ima dosta novih igrača i uvek je bolje ako se fokusiramo samo na narednu utakmicu. Očekivanja su, kao i očekivanja navijača – da pobedimo sve," zaključio je Koprivica u razgovoru za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu