Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.07.2008.

12:40

Ćavi:Naš trijumf je dobar za fudbal

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji igrač Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj Ćavi Ernandez izjavio je da je trijumf Španije dobar za fudbal. Čak devetorica španskih reprezentativaca izabrana su u idalani tim Evropskog prvenstva, prema ocenama izveštača zasluženo, pošto "furija" na šest utakmica nije doživela poraz.

"UEFA je prepoznala to što je Španija igrala napadački, a ja sam imao sreće da budem proglašen za najboljeg igrača na turniru. Verujem, međutim, da je svako od reprezentativaca Španije mogao da dobije to priznanje. Naš trijumf je dobra stvar za fudbal", kazao je Ćavi.

Fudbaler Barselone dodao je da velike zasluge za osvajanje titule evropskog prvaka ima selektor Luis Aragones.

"Aragones je stvorio ovu grupu igrača i za to mu je bilo potrebno dosta vremena. Selektor je forsirao poseban stil igre, uz koji smo na kraju stigli do titule. Aragones je dokazao da sa ekipom talentovanih igrača može da se dođe do samog vrha", naveo je Ćavi.

Španija je u finalu EP savladala Nemačku sa 1:0 pogotokom Fernanda Toresa, a asistent je bio upravo Ćavi Ernandez. Španiji je to druga titula evropskog prvaka, a prethodnu je osvojila 1964. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu