Nova vest
Fudbal

Subota, 05.07.2014.

13:44

Nejmar u kolicima dočekan na aerodromu

Celu sportsku javnost potresla je teška povreda Brazilca Nejmara, koji se tokom noći vratio iz bolnice u kamp reprezentacije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Nejmar je završio svoje učešće na Svetskom prvenstvu u Brazilu, pošto mu je napukao kičmeni pršljen, nakon brutalnog starta Sunige.

Najboljeg igrača Selesaa na aerodromu su sačekali saigrači iz reprezentacije, a on je prevezen u invalidskim kolicima u kojima je sedeo.

Iako je u početku bilo objavljeno da je treći kičmeni pršljen napukao, rendgenski snimci pokazali su da je prelom potpun.

Defanzivac Kolumbije Huan Suniga istakao je da nije želeo da povredi Nejmara, te da je njegov udarac kolenom “normalan start“.



Povreda je takva da 22-godišnji napadač neće morati na operaciju, ali će bez fudbala biti najmanje četiri nedelje, prenose mediji u Brazilu.



Nekoliko stotina navijača okupilo se ispred bolnice u koju je prevezen, kako bi saznali stanje svog ljubimca. Tokom dana procureli su video klipovi iz Bolnice u Fortalezi, na kojima se vidi da je odmah prikačen na infuziju i da je prilikom transporta uplakano lice krio peškirom.

Po otpuštanju, Nejmar je stigao na aerodrom u invalidskim kolicima i zajedno sa saigračima otputovao u Rio de Žaneiro.



Teško stanje saigrača uticalo je najviše na štopere Brazila Tijaga Silvu i Davida Luiza, koji nisu mogli da sakriju emocije kada su ga videli.

Još nije poznato da li će fudbaler Barselone ostati sa reprezentacijom koja se priprema za polufinalni meč sa Nemačkom u Belo Horizonteu.

Podršku Brazilcu pružio je saigrač iz kluba Lionel Mesi, a potom su se u akciju na društvenim mrežama uključile mnoge poznate ličnosti.

Brazil je u Fortalezi savladao Kolumbiju rezultatom 2:1 golovima Silve i Luiza, dok je jedini pogodak za „goste“ postigao Hames Rodriges sa penala.

Nejmar je do sada bio ubedljivo najbolji fudbaler Selesaa na turniru, pošto je postigao četiri gola i zabeležio jednu asistenciju.

On je za nacionalni tim odigrao ukupno 54 meča i bio strelac 35 pogodaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu