Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.06.2014.

17:30

Pobeda Švajcarske u 93. minutu!

Sekunde su nas delile od prvog remija na Mundijalu, ali je Švajcarska ipak golom u 93. minutu savladala Ekvador 2:1 (0:1).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ekvadorci su poveli u Braziliji golom Enera Valensije Lastre u 22. minutu, ali Švajcarci stižu do preokreta u drugom poluvremenu.

Otmar Hicfeld pravi dve fantastične izmene koje mu donose golove. Prvo je u 48. minutu, posle samo 120 sekundi na terenu, Admir Mehmedi izjednačio glavom posle kornera, a potom u 93, nekoliko minuta po ulasku na teren, Haris Seferović posle polukontre donosi pobedu.

Junak pobede Švajcarske bio je dvostruki asistent Rikardo Rodriges, levi bek Volfsburga čiji su roditelji Čileanci, ali koji je rođen u Cirihu.

Švajcarska je bila bolji rival tokom celog meča, ali je uglavnom pretila sa distance, što je golman Ekvadora Dominges dobro rešavao.

Ekvadorci su bili opasni iz polukontri i prekida, a tako su stigli i do prednosti. U drugom poluvremenu Švajcarci su u potpunosti kontrolisali meč, na vreme izjednačili i do poslednje sekunde se borili za pobedu, koju su na kraju i izborili.

I ovaj meč je obeležila jedna velika greška sudija koje su poništile Švajcarskoj gol zbog navodnog ofsajda, koji nije postojao.

U drugom meču grupe F od 21:00 igraju favorit Francuska i autsajder Honduras.

Ekvador je bio konkretniji u prvih desetak minuta, da bi potom kontrolu preuzela Švajcarska, ali je uglavnom pretila sa distance, preko Džake, Šaćirija i Rodrigesa, što je Dominges sjajno branio.

Ipak, u 22. minutu Ekvador stiže do vođstva. Bespotreban faul na levoj strani Lihtštajnera, Valter Ajovi je izveo slobodan udarac i ubacio loptu na pet metara gde je sjajno skočio Ener Valensija i glavom loptu zakucao u gol.

Loše ga je pratio štoper Đuru, a još više je pogrešio golman Benaljo koji je morao da krene na ovu loptu koja je išla na svega nekoliko metara od njegovog gola.

U nastavku poluvremena Švajcarska je vršila pritisak na gol Ekvadora, ali je vezni red loše kreirao šanse za potpuno odsečenog centarfora Drmića, pa je opet Dominges najviše posla imao posle šuteve sa distance.

Otmaf Hicfeld pravi izmenu na pauzi i u igru uvodi Admira Mehmedija što mu odmah donosi rezultat. Nakon kornera sa leve strane napadač Frajburga sjajno reaguje pored Gruesa i glavom donosi izjednačenje u 48. minutu.

U nastavku meča Švajcarska je u potpunosti kontrolisala ritam, igrala mnogo agresivnije nego u prvom poluvremenu i češće pretila, ali i dalje uglavnom sa distance i iz prekida.

S druge strane, Ekvadorci su samo povremeno uspevali da se pokrenu, ali osim jednog dobrog šuta Enera Valensije sa distance nisu konkretnije ugrozili Benalja.

Švajcarci su u nastavku bili još agresivniji, a u 62. minutu im je poništen čist gol Drmića zbog navodnog ofsajda, što je nova u nizu grešaka sudija.

Ipak, u nadoknadi vremena pravda je zadovoljena. U 93. minutu Arojo propušta savršenu šansu da donese pobedu Ekvadoru, a već u narednom napadu Švajcarci posle sjajne akcije i centaršuta Rodrigesa stižu do pobede golom drugog rezerviste Seferovića.

Grupa F, prvo kolo:
Švajcarska – Ekvador 2:1 (0:1)
Mehmedi 48, Seferović 90+3 – Valensija Lastra 22

Švajcarska (4-2-3-1): Benaljo – Rodriges, Van Bergen, Đuru, Lihtštajner – Inler, Behrami – Štoker (Mehmedi 48'), Džaka, Šaćiri – Drmić (Seferović 75');

Ekvador (4-4-2): Dominges – Ajovi, Eraso, Guagua, Paredes – Montero (Rohas 77'), Noboa, Grueso, Valensija – Saisedo (Arojo 70'), Valensija Lastra.

Tok meča između Švajcarske i Ekvadora mogli ste da pratite u Live blogu B92. Tu možete i interaktivno učestvovati, putem komentara ili na heštegu #b92brazil na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu