Nova vest
Tenis

Petak, 14.01.2022.

11:15

Šta se dešava ukoliko Đokoviću bude zabranjeno da nastupi na AO?

Odluka australijskih vlasti da ukinu vizu Novaku Đokoviću mogla bi da ima posledice na prvi Grend slem u sezoni ukoliko srpski teniser ne bude mogao da nastupi.

Izvor:

Autor:

Šta se dešava ukoliko Đokoviću bude zabranjeno da nastupi na AO?
EPA-EFE/JAMES ROSS

Đokoviću je rival u prvom kolu Miomir Kecmanović, ali do tog meča neće ni doći ukoliko prvi reket sveta ne obori odluku pred sudom po drugi put.

Ukoliko Đoković ne nastupi, njegovo mesto u gornjem delu žreba će zauzeti peti igrač sveta Andrej Rubljov, dok će Gael Menfis popuniti mesto ruskog tenisera i igrati sa Italijanom Đanlukom Magerom.

Potom će Aleksander Bublik zauzeti Monfisovo mesto, dok će ono koje ostaje upražnjeno biti odlućeno nakon kvalifikacija.

Uz to, neigranje na ovom turniru značilo bi i gubitak prve pozicije za Đokovića ukoliko ga Danil Medvedev ili Aleksander Zverev osvoje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

6 d

Novo Sport Video Menu