Nova vest
Atletika

Petak, 23.02.2024.

23:55

Uspeh karijere Milice Gardašević!

Mlada srpska atletičarka Milica Gardašević osvojila je prvo mesto u "Zlatnoj ligi", nakon što je u petak bila druga na dvoranskom mitingu u Madridu.

Izvor: B92

Autor:B92

Uspeh karijere Milice Gardašević!
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Ona je u disciplini skok udalj zauzela drugo mesto što joj je bilo dovoljno da u ukupnom plasmanu bude prva na "turu".

Milici je daljina od 6,64 metara bila dovoljna da ostvari veliki uspeh.

Ona je posle druge i treće serije bila u vođstvu sa pomenutim skokom, međutim u četvrtoj seriji nju je uspela da pretekne Florentina Kostina Isko iz Rumunije, koja je bila bolja za samo jedan centimetar.

Milici je, ipak, najbitnije bilo da je ne pretekne njena glavna konkurentkinja za prvo mesto u generalnom plasmanu, Mađarica Dijana Lesti.

Lesti je, srećom, podbacila u Madridu, zauzela je tek šesto mesto čime je našoj takmičarki olakšala da se popne na najviše postolje na podijumu.

Zlatna liga je inače serijal takmičenja pod pokroviteljstvom Svetske atletike koje se organizuje i zimi i leti, a do sada nijedan srpski atletičar nije uspeo da ostavri uspeh kakav je postigla Milica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

8 h

U fokusu

Vidi sve