Nova vest
Atletika

Petak, 23.02.2024.

11:32

Ivana Španović propušta Svetsko prvenstvo!

Srpska atletičarka Ivana Španović neće nastupiti na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Ivana Španović propušta Svetsko prvenstvo!
Foto: Starsport.rs

Atletsku reprezentaciju Srbije predstavljaće četiri atletičara na Svetskom prvenstvu u dvorani u najvećem gradu Škotske, Glazgovu.

Ovo će biti treće veliko međunarodno takmičenje u dvorani koje će se održati na teritoriji Velike Britanije u poslednjih šest godina pošto je i Birmingem organizovao Svetsko prvenstvo 2018.

Iako u skoku udalj imamo dve atletičarke sa ostvarenim normama: Ivanu Španović i Milicu Gardašević, ipak će boje naše zemlje na zaletištu skoka udalj braniti samo Milica Gardašević.

Bronzana osvajačica medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu, u skoku uvis, takođe će predstavljati našu zemlju na prvenstvu, Angelina Topić.

Na startu trke na 60 m prepone, trčaće Milica Emini, rekorderka Srbije na 100 m prepone, dok će u trci na 1500 m trčati Elzan Bibić.

Svetsko prvenstvo u dvorani održaće se od 1. do 3. marta 2024. godine, pružajući ljubiteljima atletike priliku da podrže naše izvanredne sportiste. Detalje o takmičenju možete pratiti na zvaničnom sajtu.

Očekujemo uzbudljive trenutke i snažnu podršku za naše atletičare dok brane boje Srbije na ovom prestižnom svetskom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve