Nova vest
Atletika

Subota, 17.02.2024.

12:10

Britanac se vraća sprintu u 45. godini

Poznati britanski sprinter Dvejn Čejmbers rešio je da se vrati trkama iako ima 45 godina.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Britanac se vraća sprintu u 45. godini
Foto: Profimedia

Čejmbers, čija je karijera bila prožeta i doping skandalima, takmičiće se na dvodnevnom šampionatu Velike Britanije u dvorani u Birmingemu.

Reč je o atletičaru koji je 1999. osvojio bronzu na šampionatu sveta na 100 metara, dok je na prvenstvu sveta u dvorani u Dohi 2014. godine došao do zlata na 60 metara.

Ipak, mračna strana njegove karijere bio je doping skandal iz 2003. kada je bio pozitivan na jedan steriod i dve godine nije mogao da se takmiči.

Uprkos tome što je u poznim trkačkim godinama, Čejmbers je rešio da se oproba ponovo na stazi, ali bez prevelikih očekivanja.

Šef britanskog atletskog olimpijskog tima, Pola Dan, smatra da on to čini više iz ličnog zadovoljstva pre nego što očekuje da uradi nešto ozbiljno.

"Realnost je da se neće kvalifikovati za dvoransko prvenstvo sveta. On samo uživa u atletici, kvalifikovao se da se takmiči. Radi odličan posao sa svojom akademijom i ima pravo da nastavi da se trka. Ne verujem da ima aspiracije da bude na svetskom dvoranskom, mada mislim da trči jako dobro za nekog ko je u srednjim četrdesetim godinama", poručila je Pola Dan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu