Četvrtak, 20.07.2023.

17:51

Ova plaža u Hrvatskoj oduzima dah: Svrstana je u najlepše na svetu VIDEO

Mnogi kažu da je plaža Zlatni rat na Braču jedna od najlepših u Hrvatskoj, ali i na svetu. Ova plaža malo koga ostavlja ravnodušnim, a stranci su je više puta hvalili.

Izvor: index.hr

Ova plaža u Hrvatskoj oduzima dah: Svrstana je u najlepše na svetu VIDEO
Foto: Shutterstock/lovric

Plaža se nalazi u Bolu, na južnoj obali Brača. Do nje se može doći automobilom ili laganom šetnjom uz more.

U letnim mesecima svakih pola sata do plaže saobraća turistički voz, navodi se na sajtu ostrva Brač. Ova plaža je simbol Brača. Mnogi je nazivaju "rajskom plažom" i jednom od najlepših plaža na Hrvatskom primorju. Iz vazduha se prepoznaje po obliku.

Lonli planet: Zlatni rat je najlepša plaža u Hrvatskoj

Poznati turistički portal "Lonli planet" ovu plažu svrstao je među najlepše plaže u Hrvatskoj.

"Najfotografiranija plaža u Hrvatskoj nikada ne razočara. Pratite šetalište s mirisom borovine od primorskog Bola do ovog predivnog prostranstva finog, mekog šljunka, kojeg zapljuskuje plavo more. Njegov zadivljujući V-oblik se menja i pomera s plimama i strujama Jadranskog mora. Vetrovita istočna strana plaže je glavno mesto za surfere", napisali su u članku o surferima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: