Svet

Sreda, 21.02.2024.

12:49

Jedan od simbola Londona prodat za 321 milion evra: Već se zna u šta će se pretvoriti

Britanski telekomunikacioni toranj (BT Tower), jedan od simbola Londona, prodat je američkoj korporaciji MCR Hotels za 275 miliona funti (321 milion evra).

Izvor: Tanjug

Jedan od simbola Londona prodat za 321 milion evra: Već se zna u šta će se pretvoriti
Ilustracija: Shutterstock/Aerial-motion

Verovatno će biti pretvoren u hotel.

Direktor za imovinu kompanije BT Brent Metjuz je danas istakao da je taj toranj, visok 177 metara, koji je otvoren 1965. godine, odigrao ključnu ulogu u prenošenju poziva, poruka i TV signala u Britaniji, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

"Dogovor sa kompanijom MCR Hotels će omogućiti da Britanski telekomunikacioni toranj dobije novu svrhu, a ova kultna zgrada će biti sačuvana u narednim decenijama", rekao je Metjuz. Toranj, koji se prvobitno zvao Poštanski toranj (Post Office Tower), 16 godina bio je najviša zgrada Londona, a njegova uloga u komunikacijama se postepeno smanjivala sa promenom fiksne i mobilne tehnologije.

Tehnološki analitičar kompanije Si-Si-Es insajt (CCS Insight) Ben Vud smatra da ova prodaja za mnoge označava kraj jedne ere u telekomunikacijama. On je istakao da Britanski telekomunikacioni toranj dugo nije bio pristupačan za javnost tako da će, nakon tranformacije u hotel, mnogi želeti da odsednu u toj čuvenoj zgradi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: