Svet

Ponedeljak, 04.08.2014.

15:54

Sankcije ne ugrožavaju Južni tok

Sankcije Evropske unije prema Rusiji neće sprečiti izgradnju gasovoda Južni tok, kaže generalni direktor austrijskog naftnogasnog koncerna OMV, Gerhard Rojs.

Izvor: Tanjug

Default images

Rojs koji je, kako prenosi Itar tas, uvek imao negativan stav prema sankcijama Rusiji, ukazao je da protivljenje EU izgradnji gasovoda "šut u sopstveni gol", ali i da ne vidi nikakav uticaj sankcija na projekat.

Ranije je predstavnik Rusije u EU, Vladimir Čižov, takođe rekao povodom novog paketa sankcija Rusiji, da ne vidi nikakve prepreke za realizaciju projekta Južni tok.

Južni tok je globalni infrastrukturni projekat Gasproma za izgradnju gaosovoda kapaciteta 63 milijardi kubnih metara gasa preko akvatorije Crnog mora u zemlje južne i centralne Evrope, u cilju diversifikacije maršruta izvoza prirodnog gasa i isključenja tranzitnih rizika.

Predviđeno je da prvi gas poteče Južnim tokom 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

14 h

Podeli: