Svet

Ponedeljak, 04.08.2014.

15:54

Sankcije ne ugrožavaju Južni tok

Sankcije Evropske unije prema Rusiji neće sprečiti izgradnju gasovoda Južni tok, kaže generalni direktor austrijskog naftnogasnog koncerna OMV, Gerhard Rojs.

Izvor: Tanjug

Default images

Rojs koji je, kako prenosi Itar tas, uvek imao negativan stav prema sankcijama Rusiji, ukazao je da protivljenje EU izgradnji gasovoda "šut u sopstveni gol", ali i da ne vidi nikakav uticaj sankcija na projekat.

Ranije je predstavnik Rusije u EU, Vladimir Čižov, takođe rekao povodom novog paketa sankcija Rusiji, da ne vidi nikakve prepreke za realizaciju projekta Južni tok.

Južni tok je globalni infrastrukturni projekat Gasproma za izgradnju gaosovoda kapaciteta 63 milijardi kubnih metara gasa preko akvatorije Crnog mora u zemlje južne i centralne Evrope, u cilju diversifikacije maršruta izvoza prirodnog gasa i isključenja tranzitnih rizika.

Predviđeno je da prvi gas poteče Južnim tokom 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: