Svet

Petak, 01.08.2014.

17:57

FRA: Ekonomija evrozone neefikasna

Francuski premijer Manuel Vals kritikovao je politiku evrozone zbog neuspeha da osigura privredni rast.

Izvor: Tanjug

Default images

Premijer je upozorio da je Evropska centralna banka (ECB) "nemoćna" da se odupre deflaciji.

"Ekonomska politika evrozone nije efikasna", izjavio je Vals na jednom seminaru u Jelisejskoj palati, i dodao da će "nažalost trebati da prođe dugo vremena kako bi te mere dale efekta", prenela je agencija Frans pres.

Prema njegovim rečima, postoji realna opasnost od deflacije, jer su "na evropskom nivou privredni rast i inflacija niži nego što smo mogli očekivati".

"ECB se pokazala kao nemoćna pred niskom inflacijom", izjavio je Vals, i dodao da će narednih nekoliko meseci biti teški za Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kupuju 600 krstarećih raketa "taurus"

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus namerava da kupi još 600 krstarećih raketa "taurus", u vezi sa čestim zahtevima Ukrajine da joj se dostave rakete dugog dometa, ali još nije obezbedio finansijska sredstva za to.

18:39

25.10.2024.

12 h

Srbija

Objavljena prosečna plata u Srbiji

Prosečna avgustovska bruto zarada iznosila je 133.591 dinar, dok je prosečna neto zarada, bez poreza i doprinosa iznosila 96.649 dinara, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

12:59

25.10.2024.

18 h

Svet

Doneta odluka: Zabrana izdavanja "stanova na dan"

Vlasti španskog grada Malage zabraniće nova kratkoročna turistička iznajmljivanja u 43 gradska naselja, kako bi odgovorile na revolt stanovnika da im turizam, koji je u porastu, podiže cene na tržištu nekretnina.

9:19

25.10.2024.

21 h

Podeli: