Svet

Četvrtak, 31.07.2014.

16:44

Obami tužba zbog Obamakera

Obama je prekršio svoja ovlašćenja prilikom donošenja ključnog Zakona o zdravstvenom osiguranju, kažu Republikanci.

Izvor: Rojters

Default images

Predstavnici Republikanske partije izglasali su u Predstavničkom domu Kongresa SAD, sa 221 naprema 201, podnošenje tužbe protiv aktuelnog predsednika zemlje, Baraka Obame, zato što je, prema njihovim rečima, prekršio svoja ovlašćenja prilikom donošenja ključnog Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Ovlašćenje za podizanje tužbe omogućiće Republikancima da, tokom pet nedelja letnje pauze pre nastavka zasedanja, sačine pravni dokument i prikupedovoljno podataka koji će podići očekivanu buru i izazvati sate i čitave dane debate tokom sledeće jeseni.

Ovim potezom Republikabnci žele još jače da uđu u kampanju za novembarske izbore za pozicije u Senatu i na guvernerskim funkcijama u državama SAD. U tužbi se tvrdi da je Obama, kao član Demokratske stranke i predsednik u mandatu, prekoračio svoju izvršnu vlast i unilateralno uneo izmene u širom sveta čuveni Obamaker, zakon čija reforma je bila i jedan od temeljaca njegove predizborne politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Biće viška nafte?

Tržište sirove nafte trenutno je zategnuto, ali će sledeće godine verovatno biti viškova u ponudi, sa cenama za tip Brent koje će pasti u raspon od srednjih do visokih 70 dolara, saopštila je banka Morgan Stanley.

20:36

22.7.2024.

1 d

Podeli: