Nafta 30$: Mi možemo, mogu li Rusi?

Rosnjeft će izdržati i pad cene nafte na 30 dolara za barel, zahvaljujući manjim troškovima proizvodnje nafte u odnosu na mnoge konkurente.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

10:21

Default images
Foto: Freeimages

"Rosnjeft će izdržati cenu nafte i od 30 dolara. Operativni troškovi iznose najviše tri-četiri dolara za barel. Ako pogledamo Ekson, Ssel i neke druge kompanije, kod njih je to 13-17 dolara", izjavio je savetnik direktora kompanije za koordinaciju projekata na Dalekom Istoku Viktor Išajev.

Išajev, koji je i potpredsednik kompanije, je dodao da bi u tom slučaju probleme imao ruski budžet, prenela je agencija Interfaks.

Prema rečima Išajeva, Rosnjeft ispituje neke teškoće u vezi sa složenom situacijom, ali "ništa nije fatalno".

"Smatram da zadatak koji je postavio predsednik kompanije Igor Sečin, da se troškovi smanje za 200 milijardi na brojnim poljima, može biti potpuno ispunjen".

Trenutno se naftom trguje po ceni od oko 48 dolara za barel, podsetio je Interfaks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: