Turska: Ne brinemo zbog Rusa

Turska je saopštila da nije zabrinuta zbog uticaja ruske krize, navodeći da je njena privreda dovoljno jaka da preživi turbulencije na tržištima u razvoju.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 18.12.2014.

15:23

Default images

"Kolebanja u zemljama-proizvodjačima nafte, poput Rusije, mogu imati uticaj na zemlje u razvoju", izjavio je turski premijer Ahmet Davutoglu na konferenciji za novinare u Ankari, i dodao da je njegova vlada predvidela potencijalni uticaj takvih kolebanja i da je preduzela pravovremene mere, prenosi agencija Frans pres.

"Niko ne treba da očekuje neki negativan razvoj situacije u našoj ekonomiji. Imam puno poverenje u ekonomske resurse Turske. Naše devizne razerve i instrumenti koje posedujemo su solidni", izjavio je Davutoglu.

Uprkos neslaganju oko niza političkih pitanja, Turska i Rusija imaju snažne trgovinske veze. Početkom ovog meseca, ruski predsednik Vladimir Putin posetio je Ankaru, i tada su dve zemlje obećale da će u narednoj godini utrostručiti medjusobnu trgovinu na 100 milijardi dolara sa 32,7 milijardi dolara iz 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: