Svet

Ponedeljak, 04.03.2024.

08:27

"Nećemo u BRIKS, odakle vam to?"

Ministarstvo spoljnih poslova Meksika demantovalo je navode da ta zemlja nastoji da se pridruži BRIKS-u, dodajući da sa interesovanjem prati razvoj situacije.

Izvor: Tanjug

Foto: Profimedia

''Povodom navoda koji kruže u medijima o navodnoj kandidaturi Meksika za ulazak u BRIKS 2024. godine, Ministarstvo spoljnih poslova saopštava da je ta izjava nepouzdana. Meksiko nije podneo zahtev za pridruživanje grupi, ali prati razvoj situacije s interesovanjem, zbog ekonomske težine zemalja članica i bilateralne trgovine koju naša zemlja vodi sa članicama'', saopšteno je iz Ministarstva.

Prethodno su pojedini mediji u Meksiku objavili da ta zemlja namerava da se pridruži BRIKS-u u ovoj godini.

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je u avgustu 2023. da Meksiko ne namerava da se pridruži BRIKS-u, iako pozdravlja učešće drugih zemalja u organizaciji, iz ekonomskih i geopolitičkih razloga.

Pročitajte još:

BRIKS bez još jedne članice?

BRIKS se menja; Rusija preuzima kontrolu

Milej obavestio Kinu i Rusiju da Argentina neće u BRIKS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Statistički izveštaj Banke za međunarodna poravnanja (Bank of International Settlements – BIS) za poslednji kvartal 2023, kao i godinu u celini, pokušava da sagleda protok gotovine kroz međubankarske sisteme u celom svetu.

8:31

24.5.2024.

1 d

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

14 h

Podeli: