Srbija

Utorak, 25.02.2014.

13:14

Aktavis kupuje Forest za 25 mlrd.$

Farmaceutska kompanija Aktavis dogovorila je kupovinu američke firme Forest labaratories za 25 milijardi dolara.

Izvor: Beta

Default images

"Ova transakcija će spojiti dve kompanije koje su među najbrže rastućim u svetu i zahvaljujući jednom od najširih i najraznovrsnijih proizvodnih portfolija u industriji biće moćan pokretač na dugi rok", izjavio je izvršni direktor Aktavisa Pol Bisaro.

Udruživanje sa Aktavisom, po oceni generalnog direktora Foresta Brenta Saundersa, doprineće jačanju te kompanije na tržištu lekova, pogotovo u oblasti zdravlja žena, gastroenterologije i neurologije.

Kompanija Aktavis posluje u 60 zemalja, a njeno sedište je u Dablinu, u Irskoj, dok je administrativno sedište u Parsipaniju, u američkoj državi Nju Džersi.

U vlasništvu Aktavisa je i fabrika lekova u Leskovcu, nekadašnje Zdravlje.

Kompanija Forest laboratories je farmaceutska kompanija koja uglavnom posluje u SAD i razvija nove lekove za određene bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

8 h

Podeli: