Srbija

Utorak, 05.07.2011.

09:34

Zakon o restituciji “samo što nije“

Zakon o restituciji bi trebalo tokom avgusta da pristigne u skupštinsku proceduru, a na početku jesenjeg zasedanja može biti usvojen.

Izvor: Beta

Default images

"Ukoliko dobijemo predlog zakona tokom letnjih meseci, imaćemo dovoljno vremena da otvorimo kvalitetnu javnu raspravu i da ga već na početku jesenjeg zasedanja usvojimo", kazala je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović.

Prema njenim rečima, usvajanje Zakona o restituciji je kompleksan propis, koji iziskuje širok dijalog i ocenu celokupne stručne i političke javnosti.

Predsednica parlamenta je navela da nema većine za izmenu Ustava Srbije i da se sigurno do kraja mandata neće ulaziti u njegove promene.

"Sigurno je da do kraja mandata nećemo ulaziti u promenu Ustava Srbije. Pred nama je najveći posao - usvajanje preostalih zakona iz evropske agende", rekla je Đukić-Dejanović.

Đukić-Dejanović je kazala da će srpski poslanici ispuniti evropsku agendu i dodala da je prvi na redu zakon o javnoj svojini, koji će se uskoro naći pred najvišim zakonodavnim domom.

"Radićemo gotovo bez prestanka kako bismo na jesen dobili status kandidata i datum za početak pregovora sa EU. To je strateški cilj ove države i na nama je odgovornost da ga ispunimo", istakla je predsednica Skupštine Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

16 h

Podeli: