Biznis forum juga Srbije u Nišu 23. i 24. juna

U Nišu će se 23. i 24. juna održati "Biznis forum juga Srbije" na kome će se okupiti oko 200 predstavnika ambasada, finansijskih institucija i univerziteta.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2016.

18:29

Biznis forum juga Srbije u Nišu 23. i 24. juna
Foto: Thinkstock

Forum će okupiti i predstavnike razvojnih organizacija, kompanija, poslovnih udruženja i medija iz zemlje i inostranstva koji će govoriti o potencijalima za razvoj juga Srbije.

Kako je saopštio organizator, Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF), ovaj dvodnevni skup je novi investiciono-razvojni program koji podstiče investicije u centralnu i južnu Srbiju, jer taj region poseduje veliki potencijal u prirodnim, ali i ljudskim reursima.

Dodaje se da jug Srbije ima puno šansi za razvoj u oblastima infrastrukture, putnih i telekomunikacionih koridora, slobodnih zona, s obzirom na blizinu međunarodnih granica sa Crnom Gorom, Albanijom, Makedonijom i Bugarskom.

U saopštenju se navodi da su kapaciteti juga Srbije i u oblasti proizvodnje i prerade hrane i stočarstva, posebno organske proizvodnje, ali su i energetika i vodna industrija "nepresušan izvor" projekata za koje postoji interesovanje Italije, Austrije, Nemačke, Slovačke, Norveške, Bugarske, Češke, Francuske i Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: