Spajaju BiH i Hrvatsku: Počinje gradnja mosta preko Save

Za petak je zakazana svečanost povodom početka izgradnje mosta preko reke Save između BiH i Hrvatske.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2019.

15:31

Spajaju BiH i Hrvatsku: Počinje gradnja mosta preko Save
Foto: Depositphotos/val_th

Svečanosti u Gradišci prisustvovaće evropska komesarka za transport Violeta Bulc i šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Johan Satler.

Delegacija EU u BiH je najavila dolazak i predstavnika vlasti BiH i Hrvatske. EU sufinansira taj projekat sa 6,8 miliona evra bespovratnih sredstava, uz zajam Evropske investicijske banke i sredstava koje su obezbedile Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

Projekat je deo infrastrukturne investicije EU u iznosu od 38,4 miliona evra, koja obuhvata i izgradnju graničnog prelaza s Hrvatskom na deonici auto-puta Banjaluka-Gradiška, kao i samu deonicu auto-puta, navedeno je u saopštenju. Taj projekat je "važan korak ka integraciji regije Zapadnog Balkana u okviru Agende povezivanja, koju je Evropska unija pokrenula 2015. godine i u skladu je sa Strategijom Evropske komisije za Zapadni Balkan", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: