Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Osam prvaka više nego prošle godine u Zrenjaninu: Svi dobili besplatne udžbenike

Ove školske godine na teritoriji Grada Zrenjanina u prvi razred krenulo je osam prvaka više nego prethodne godine, a prvog dana škole Grad je za sve prvake obezbedio besplatne udžbenike, đačke rančeve i pripadajući pribor.

Izvor: Tanjug Zrenjanin
Podeli
Foto: Grad Zrenjanin
Foto: Grad Zrenjanin

Nova školska godina u školama u gradu pokazuje zaustavljanje negativnog trenda opadanja broja učenika u prvom razredu osnovne škole i ove godine u klupe je selo osam prvaka više nego prethodne, njih 1.032, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa članom Gradskog veća Slavišom Vlačićem, posetio je 1. septembra osnovnu školu "Branko Ćopić" u Lukićevu, dok je zamenik Saša Santovac, sa pomoćnicama gradonačelnika Snežanom Vučurević i Marijom Damjanović, kao i Slavišom Vlačićem, posetio OŠ "2. oktobar" u zrenjaninskom naselju "Ruža Šulman".

U poseti školama boravili su i predstavnici Policijske uprave, na čelu s načelnikom Branislavom Todorovićem.

Grad Zrenjanin za sve prvake obezbedio je đačke rančeve i pripadajući pribor, kao i besplatne udžbenike, čija je podela prvi put organizovana prethodne školske godine.

Među 100 učenika škole u Lukićevu je i 11 prvaka, kojima je rančeve i udžbenike uručio gradonačelnik.

Salapura naglasio da u Lukićevu prošle godine nije bilo nijednog đaka prvaka, a da ove godine u tom naselju u zrenjaninskoj opštini ima 11.

Direktorka OŠ "Branko Ćopić" Dragana Bogojević izrazila je zadovoljstvo i zbog broja prvaka, i zahvalila Gradu na podršci koju im pruža godinama.

Osnovnu školu "2. oktobar" pohađa ukupno 570 učenika, a po prvi put u školske klupe selo je njih 63, raspoređenih u tri odeljenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.