Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Novi zrenjaninski most biće izgrađen na oko 65 metara uzvodno od postojećeg

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na današnjem zasedanju većinom glasova usvojili odluku o donošenju Plana detaljne regulacije dela obilaznice oko Orlovata.

Izvor: zrenjaninski.com Zrenjanin
Podeli
Foto: Shutterstock/TinnitusDoll
Foto: Shutterstock/TinnitusDoll

Kako je saopšteno nakon sednice lokalnog parlamenta, usvajanje ove odluke najznačajniji je korak u donošenju planske regulacije, kojom se rešava dugogodišnji problem meštana Tomaševca i Orlovata. Problem je nastao zbog zabrane korišćenja sadašnjeg drumsko-železničkog mosta, podignutog još 1880. godine, piše Zrenjaninski.com.

Planom detaljne regulacije obuhvaćen je deo obilaznice oko Orlovata, odnosno deonica od raskrsnice Botoškog druma i Ulice Ive Lole Ribara, do raskrsnice državnog puta IIA reda broj 130 za Tomaševac, u dužini od 1,6 kilometara. Ovaj projekat obuhvata i izgradnju novog drumskog mosta preko reke Tamiš, dužine oko 190 metara.

„Cilj izrade Plana detaljne regulacije je izmeštanje dela trase državnog puta IIA reda broj 130, u dužini od približno 1,6 kilometara, u okviru kojeg se mora izgraditi novi most preko Tamiša. Izradi plana se pristupa zbog ugrožene stabilnosti i funkcionalnosti postojećeg mosta preko reke Tamiš na državnom putu i potrebe izgradnje novog na izmeštenoj trasi, kako bi u potpunosti bili zadovoljeni svi zahtevi po pitanju nosivosti, sigurnosti i bezbednosti saobraćaja“, navodi se u dokumentu koji je usvojila Skupština grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.