Subotičani, pripremite se na gužve: Uskoro izgradnja i obnova nekoliko podvožnjaka

Izgradnja brze pruge između Beograda i Budimpešte podrazumeva značajna infrastrukturna ulaganja na mnogim lokacijama duž te trase. U Subotici to, između ostalog, podrazumeva izgradnju i obnovu nekoliko podvožnjaka.

Izvor: B92

Subota, 19.11.2022.

13:00

Subotičani, pripremite se na gužve: Uskoro izgradnja i obnova nekoliko podvožnjaka
Foto: ABCDstock/Shutterstock

Građani Subotice u narednom periodu moraju da se pripreme na ozbiljne promene u režimu saobraćaja u najužem centru grada, prenosi RTV.

Postojeće podvožnjake naime treba prilagoditi zahtevima brze pruge između Beograda i Budimpešte, a u planu je i izgradnja nekih novih podvožnjaka.

"Jako puno uslova smo postavili prema izvođaču radova, jer sa jedne strane treba da zaštitimo građane da ne dođe do kolapsa saobraćaja u Subotici, a sa druge strane teretni vozovi moraju da idu iz pravca Segedina prema Somboru", objašnjava Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice.

Podvožnjak u Balkanskoj ulici, koji prolazi ispod pruge Subotica-Segedin, zahvaljujući sredstvima koja su obezbeđena u poslednjem rebalansu republičkog budžeta, biće završen do proleća naredne godine, poručuju nadležni.

Iako nije direktno povezan sa prugom Subotica-Beograd, on zajedno sa rekonstrukcijom podvožnjaka u Lošinjskoj ulici obezbeđuje vezu između istočnog i zapadnog dela Subotice. Grade se i novi podvožnjaci, jedan od njih u produžetku Bajnatske ulice.

"To će izaći na drugu stranu prema Senćanskom putu, ispred prečistača sa jedne strane dok će se sa druge strane povezati sa Lošinjskom ulicom, i na taj način ćemo stvoriti jednu dodatnu vezu između istočnog i zapadnog dela grada", kaže Kern.

Najveći posao će svakako biti rekonstrukcija podvožnjaka u ulici Maksima Gorkog, jednom od najfrekventnijih pravaca u centru Subotice. Taj pravac će međutim biti zatvoren tek kada ranije pomenuti podvožnjaci budu već završeni.

"To znači da će se sva tri mosta raditi posebno, prvo južna strana, pa centralni deo i na kraju Majšanski most. Do tada će biti završena i dva nadvožnjaka severno od grada", zaključuje Kern.

Ti nadvožnjaci će omogućiti formiranje takozvane severne obilaznice oko Subotice, koja će povezati stari put prema graničnom prelazu Kelebija sa Palićkim putem. To će dodatno rasteretiti saobraćaj u centru Subotice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: