Saobraćajci dobili specijalno vozilo

Od novca prikupljenog od naplate kazni za saobraćajne prekršaje učinjene na teritoriji Subotice, lokalna samouprava je Policijskoj upravi u gradu na severu Bačke poklonila specijalno vozilo vredno 3,6 miliona dinara čija upotreba treba da doprinese povećanju bezbednosti u saobraćaju.

Izvor: B92

Petak, 08.10.2021.

14:11

Saobraćajci dobili specijalno vozilo
Ilustracija: AstroStar, Shutterstock

Policijska uprava u Subotici dobila je od lokalne samouprave na poklon novo, moderno vozilo sa dodatnom opremom prilagođenom potrebama saobraćajne policije.

Načelniku Policijske uprave Borivoju Mucalju ključeve vozila uručio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, prenosi RTV.

"Vrednost vozila je tri miliona i 600.000 dinara. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Saveta za saobraćajnu bezbednost grada Subotice. Prikupljena su od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje koji su počinjeni na teritoriji grada", rekao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prilikom uručenja ključeva vozila.

Načelnik Policijske uprave u Subotici Borivoje Mucalj zahvalio se gradonačelniku Stevanu Bakiću na vrednom poklonu, istakavši da će ovo vozilo doprineti bržem sprovođenju policijskog uviđaja nakon saobraćajnih nezgoda i time povećati bezbednost učesnika u saobraćaju.

"Subotica leži na Koridoru 10. Imamo i 'Y krak' gde je, tokom turističke sezone, povećana frekvencija saobraćaja. Ovo vozilo će itekako tehnički da unapredi rad pripadnika saobraćajne policije, olakša obavljanje uviđaja i poveća stepen bezbednosti u saobraćaju", rekao je Borivoje Mucalj, načelnik PU Subotica.

Vozilo je kupljeno od novca prikupljenog od naplate kazni za saobraćajne prekršaje učinjene na teritoriji grada Subotice, od čega lokalnoj samoupravi pripada 30 odsto, a očekuje se da će olakšati i ubrzati rad saobraćajaca i doprineti većoj bezbednosti na gradskim ulicama i putevima u okolini Subotice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: