Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Gimnazija u Novom Sadu dobija fiskulturnu salu: Počela izgradnja vredna 694 miliona FOTO

Za manje od dve godine učenici Gimnazije "Laza Kostić" u Novom Sadu trebalo bi da dobiju modernu fiskulturnu salu, ne samo za nastavu fizičkog vaspitanja, već i za treninge i rekreativne aktivnosti.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, obišao je radove na izgradnji fiskulturne sale u dvorištu Gimnazije "Laza Kostić". Obilasku su prisustvovali Dina Vučinić članica Gradskog veća za obrazovanje, Dane Basta pokrajinski sekretar za sport i omladinu, kao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić, navodi se na zvaničnom sajtu grada.

"Gimnazija "Laza Kostić" je najmlađa novosadska gimnazija u kojoj su početkom septembra meseca započeti radovi na izgradnji nove fiskulturne sale, koja će sa pratećim prostorijama biti površine blizu 2.000 metara kvadratnih. Objekat će činiti četiri celine: ulazni hol sa kantinom, učionice, svlačionice i fiskulturna sala. Fiskulturna sala će biti opremljena terenom za mali fudbal, rukomet, košarku i odbojku, prizemna i prilagođena osobama sa otežanim kretanjem. Predviđene su i dve učionice kapaciteta 30 učenika, blok sa četiri svlačionice i kabinet za profesora. te Od izuzetne važnosti ulaganje u obrazovni sistem, kako u gradnju, tako i u rekonstrukciju objekata, da bi učenici imali kvalitetnije školovanje", izjavio je gradonačelnik Đurić.

Gradonačelnik Đurić je istakao da Gimnazija nakon dvadeset sedam godina dobija modernu fiskulturnu salu, kao i da je u pitanju dvogodišnji projekat vrednosti 696 miliona dinara, koji zajednički finansiraju Grad Novi Sad i Pokrajinska vlada. On je podsetio na to da je u julskom nevremenu oštećen deo krova Gimnazije i da je izdvojeno gotovo 18 miliona dinara za sanaciju, tako da su đaci na vreme mogli da krenu u školu.

"Za manje od dve godine učenici Gimnazije će dobiti modernu fiskulturnu salu za nastavu fizičkog vaspitanja, treninge i rekreativne aktivnosti te da to puno znači pre svega za učenike i nastavnike, ali i za širu zajednicu na Telepu, jer će ovde biti i rekreativaca i dece koja treniraju razne sportove. Pokrajinska vlada sa Gradom Novim Sadom realizuje nemali broj projekata, te nastavljamo da podržavamo realizaciju važnih investicija i u budućnosti", izjavio je predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović.

Investiranje u obrazovanje i izgradnja novih škola, kao i proširenje kapaciteta škola je važan korak u izgradnji savremenog Novog Sada, budući da veći kapaciteti škola omogućavaju da više učenika dobije kvalitetno obrazovanje, što dovodi do boljeg radnog okruženja za učenike i nastavnike. Takođe, Grad Novi Sad objekte škola oprema savremenom tehnologijom i infrastrukturom, pružajući bolje uslove za učenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.