Subota, 25.11.2023.

13:05

Mladi iz Kruševca rešili problem bacanja hrane VIDEO

Problem bacanja hrane kojoj je prošao rok, može da bude rešen.

Izvor: B92.net, TV Prva

Mladi iz Kruševca rešili problem bacanja hrane VIDEO
Foto: Printscreen TV Prva

Upravo to rešenje ponudili su srednjoškolci Medicinske škole iz Kruševca u saradnji sa srednjoškolcima iz Gane na onlajn takmičenju, pod pokroviteljstvom organizacije mladih Evrope i Afrike.

Predložena ideja realizovaće se u Beogradu sledeće godine. Na ovom takmičenju učestvovalo je 110 mešovitih timova, a glavne teme bile su i rešavanje zagađenja voda kao i povećanje kvaliteta zemljišta.

Mladost Evrope i Afrike ujedinila se kroz timove i predstavila svoja idejna rešenja na onlajn takmičenju Fudaton, a među njima su bili i maturanti srednje medicinske škole iz Kruševca, kao jedini tim iz naše zemlje.

"Mi smo došli na ideju da smislimo uređaj koji bi pratio bar kodove sa hrane i skenirao hranu koja ulazi u frizider i nama davao uputstva i obaveštenja kada ističe rok i šta sa njom možemo da uradimo", rekao je Dimitrije Stevanović, učenik.

Ovaj tim čeka u narodnom periodu realizacija ideje na regionalnom takmičenju koje se održava naredne godine u Beogradu. Da bi se do tada napravio prototip neophodna su novčana sredstva, za koje mentorka veruje da ce biti obezbeđeni.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: