Iz budžeta Kragujevca 17 miliona dinara za projekte u oblasti kulture

Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa, projekata i manifestacija u kulturi iz budžeta Grada Kragujevca za 2021. godinu raspisan je 22. februara.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

19:31

Iz budžeta Kragujevca 17 miliona dinara za projekte u oblasti kulture
Foto: Depositphotos/uroszunic

Za te namene grad Kragujevac je u ovoj godini opredelio 17 miliona dinara.

Kriterijumi i merila za ocenu projekata koji mogu biti izabrani za finansiranje ili sufinansiranje, odnose se na usklađenost sa opštim interesima u kulturi, kvalitet i sadržajnu inovativnost, stručne i umetničke potencijale, prenosi RTV Kragujevac.

Na ovaj način jača se kulturna scena grada, a udruženjima pruža mogućnost da svoje ideje sprovedu u dela.

Oblasti koje su zastupljene u konkursu su muzičko stvaralaštvo, pozorišna, filmska i likovna umetnost, zaštita i prezentacija kulturnog nasleđa, kao i digitalno i audio vizuelno stvaralaštvo, menadžment u kulturi, delatnosti zaštite u oblasti pokretnih kulturnih dobara i nematerijalnog kulturnog nasleđa, naučno-istraživačke i edukativne delatnosti u kulturi.

Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa, projekata i manifestacija u kulturi iz budžeta grada za ovu godinu raspisan je 22. februara i otvoren je do 24. marta.

Sve potrebne informacije o konkursu mogu se pronaći na zvaničnoj internet stranici Grada Kragujevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: