Društvo 0

18.06.2024.

13:39

Bliže se radovi? Obezbeđena dozvola i 50 miliona za izgradnju novog Kliničkog centra u Kragujevcu

Građevinska dozvola za izgradnju novog Kliničkog centra u Kragujevcu dobijena je u martu ove godine, a direktor UKC "Kragujevac" Slobodan Milisavljević kaže da je obezbeđeno 50 miliona evra za prvu fazu projekta.

Izvor: Tanjug

Bliže se radovi? Obezbeđena dozvola i 50 miliona za izgradnju novog Kliničkog centra u Kragujevcu
VladaKg03/Shutterstock.com

Podeli:

Prvom fazom projekta se predviđena izgradnja bolničke zgrade na devet nivoa i nadzemne garaže sa oko 300 parking mesta.

"S novim objektom dobićemo 395 dodatnih ležajeva, od čega je 106 namenjeno intenzivnoj nezi, a 37 poluintenzivnoj", rekao je Milisavljević za Politiku.

Građevisnki radovi bi trebalo da traju dve do tri godine, a Milisavljević naglašava da će nabavka medicinske opreme zahtevati dodatnih 50 miliona evra.

Druga faza radova porazumeva završetak Tehničko-ekonomskog bloka i nadgradnju postojećeg Urgentnog centra.

"Iznad sadašnjeg Urgentnog centra biće podignuta poliklinika s ambulantama, ukupne površine od 2.600 kvadrata. Tehničko-ekonomski blok ima 5.600 kvadrata, a u prizemlju tog bloka ostaće Centar za onkologiju, a na drugim nivoima biće smešteni centralna apoteka, kuhinja, vešeraj i prateće službe", objašnjava Milisavljević.

Centar za neonatologiju Klinike za pedijatriju biće rekonstruisan do kraja godine, predstoji sanacija krovova iznad hirurškog bloka, a planirano je i da Rehabilitacioni centar dobije novu zgradu čija izgradnja bi mogla da počne naredne godine.

Ove radove finansiraće Univerzitetsko-klinički centar "Kragujevac" iz sopstvenih sredstava i uz pomoć države, navodi Politika.

"To je ustanova tercijarne zdravstvene zaštite, ka kojoj gravitira oko dva miliona stanovnika centralne Srbije. Kragujevcu je potreban i sekundarni nivo zdravstvene zaštite, to jest opšta gradska bolnica", zaključuje Milisavljević.

Pročitajte još:

 Usvojen urbanistički plan za rekonstrukciju Kliničkog centra Kragujevac – evo kako će izgledati

UKC Kragujevac nastavlja sa investicijama – evo šta se sve gradi i rekonstruiše

"Ove godine kreće izgradnja novog Kliničkog centra u Kragujevcu"

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

"Zbogom komarci"

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća“ Beograd će i danas sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

11:05

13.7.2024.

1 d

Servisne informacije

Potpuno izmenjen režim rada gradskog prevoza

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru Mihajla Pupina (gledano u smeru ka Terazijskom tunelu), od 12. jula, od 22 časa do 14. jula, do 22 časa, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

15:10

13.7.2024.

1 d

Podeli: