Zakazana svečana sednica Skupštine grada – biće dodeljene Đurđevdanske nagrade

Svečana sednica Skupštine grada na kojoj će biti dodeljene Đurđevdanske nagrade i plakete zaslužnim pojedincima biće održana 2. juna. Tradicionalno, ona se održava 6. maja, na Dan grada, ali to ove godine nije bilo prilično zbog masovnih ubistava koja su potresla našu zemlju.

Izvor: InfoKG/Jovana Mladenoviæ

Sreda, 31.05.2023.

08:44

Zakazana svečana sednica Skupštine grada – biće dodeljene Đurđevdanske nagrade
Foto: VladaKg03 / Shutterstock.com

Posle kolegijuma sa šefovima odborničkih grupa koji je sazvao predsednik Skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović, doneta je zajednička odluka da se Svečana sednica Skupštine grada povodom obeležavanja Dana Grada - Đurđevdana održi u petak, 2.juna.

Na Svečanoj sednici biće dodeljene Đurđevdanske nagrade i plakete zaslužnim pojedincima, a novina i značajan trenutak je dodela nagrada "Đurđevdanski venac" učenicima osnovnih i srednjih škola - pobednicima literarnog konkursa, koji je ove godine raspisan prvi put, a na temu grada Kragujevca. Dodela nagrada "Đurđevdanski venac" biće održana u porti Stare crkve, po završetku Svečane sednice.

Po održavanju Svečane sednice, počinju pripreme za sledeću redovnu sednicu Skupštine grada Kragujevca, na kojoj će jedna od tema biti i rebalans budžeta za 2023. godinu, najavio je predsednik Petrašinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: