U Kragujevcu započeta gradnja Inovacionog distrikta, jedinog u ovom delu Evrope VIDEO

U Kragujevcu je svečano obeležen početak izgradnje prvog i jedinog Inovacionog distrikta u Srbiji i regionu.

Izvor: B92.net

Petak, 23.02.2024.

19:45

U Kragujevcu započeta gradnja Inovacionog distrikta, jedinog u ovom delu Evrope VIDEO
Foto: Printscreen, Instagram/anabrnabic

Japanska kompanija Tošiba, holandska AET i domaća banka Poštanska štedionica, će među prvim komercijalnim korisnicima početi da rade na inovativnim rešenjima u okviru distrikta.

''Kada smo izgradili Data centar po najvišim standardima, u Srbiju su počele da dolaze i kompanije kao što su Orakl, Aj-Bi-Em i Huavej, koje svoje podatke tu čuvaju", podsetila je premijerka Ana Brnabić.

"Za dobre rezultate i velika dela nije ključna ideja, već naporan rad. Sigurna sam da će Kragujevac uskoro biti potpuno drugačiji grad, i da ćemo uspeti da stvorimo novi tehnološki centar", objavila je Brnabićeva na svom Instagram profilu.

"Čestitam svim Kragujevčanima početak izgradnje Inovacionog distrikta, jedne od najvrednijih i najznačajnijih državnih kapitalnih investicija, koji će biti važan podsticaj za nova buduća ulaganja, otvaranje novih radnih mesta i dodatnu ekonomsku vrednost", naglasila je ona.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: